Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorZábranský, Luboš
dc.contributor.authorRuhsamová, Kristýna
dc.date.accessioned2025-03-06T09:04:53Z
dc.date.available2025-03-06T09:04:53Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-04-14
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/47123
dc.description.abstractBakalářská práce poskytuje přehled o výživě telat a jalovic. Práce je zaměřena především na mléčná plemena skotu a obsahuje doporučení ohledně správné technologie odchovu telat a jalovic, složení krmných dávek, krmení v jednotlivých obdobích s ohledem na anatomicko-morfologickou stavbu jednotlivých orgánů jedince, která se s věkem mění. Poslední kapitola je zaměřena na zdravotní problematiku. Jalovice jsou kategorií skotu od šestého měsíce věku do otelení. Navazuje tedy na rostlinnou výživu telat a je založena výlučně na rostlinných krmivech. Vhodná krmná dávka je nutná pro dobrý zdravotní stav, který je předpokladem vysoké produkce kvalitního produktu a zajištění dlouhověkosti dojnic. Základním požadavkem na krmnou dávku je to, aby odpovídala růstové intenzitě dané chovným cílem. Správný odchov jalovic je důležitým faktorem pro vysokou produkci a správnou reprodukci.cze
dc.format44
dc.format44
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectjalovicecze
dc.subjectkrmná dávkacze
dc.subjectvýživacze
dc.subjectživinycze
dc.subjectheifereng
dc.subjectfeed rationeng
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectnutrientseng
dc.titleProblematika výživy jaloviccze
dc.title.alternativeProblematic of heifer nutritioneng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag65121
dc.description.abstract-translatedThe thesis gives an overview of the nutrition of calves and heifers. The thesis is focused mostly on the dairy breeds of cattle and contains recommendations about the correct technology of rearing of calves and heifers, composition of rations, feeding in individual periods with regard to the anatomical-morphological structure of the individual organs of an individual which changes with age. The last chapter is made up of the problematic of health. Heifers are a category of cattle from 6 months to calving. It therefore follows the plant nutrition of calves and is exclusively based on plant feeds. Suitable feed ration in necessary for good health which is a prerequisite for high production of good-quality product and ensuring longevity of dairy cows. The basic requirement for feed ration is to match the growth intensity set by the breeding goal. The correct rearing of heifers is an important factor for high production and correct reproduction.eng
dc.date.accepted2022-05-31
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam