Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorHasoňová, Lucie
dc.contributor.authorBezányiová, Michaela
dc.date.accessioned2025-03-06T09:04:55Z
dc.date.available2025-03-06T09:04:55Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-08-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/47127
dc.description.abstractMléko je díky svému složení významnou součástí stravy lidí. Cílem bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši zabývající se mikrobiotou syrového kravského mléka a mléčných výrobků. Práce shrnuje problematiku primární a sekundární kontaminace mléka mikroorganismy a zabývá se vnitřními i vnějšími faktory, které růst mikroorganismů ovlivňují. Zvláštní pozornost je věnována mastitidám, které jsou hlavním zdrojem primární kontaminace mléka. Důraz je kladen na nutnost dodržování přísných hygienických předpisů při manipulaci s touto surovinou. V poslední části je pojednáno o možných zdravotních rizicích spojených s konzumací mléka a mléčných výrobků.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectsyrové mlékocze
dc.subjectmléčné výrobkycze
dc.subjectmikrobiotacze
dc.subjectalimentární onemocněnícze
dc.subjectraw milkeng
dc.subjectdairy productseng
dc.subjectmicrobiotaeng
dc.subjectalimentary diseaseseng
dc.titleMikrobiologie syrového mléka a vybraných mléčných výrobkůcze
dc.title.alternativeMicrobiology of raw milk and selected dairy productseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag66148
dc.description.abstract-translatedMilk is an important part of the human diet due to its composition. The aim of the bachelor thesis was to create a review focused on the microbiota of raw cow's milk and dairy products. The thesis summarizes the ways of primary and secondary microbial contamination of milk and describes the intrinsic and extrinsic factors influencing the growth of microorganisms. A particular attention is focused on mastitis, which are the main source of primary contamination of milk. The great emphasis is attended to the necessity of strict following of hygiene regulations during manipulation with this raw material. In the last part, potential health risks associated with consumption of milk and dairy products is mentioned. .eng
dc.date.accepted2022-09-12
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam