Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKrninská, Růžena
dc.contributor.authorDuspivová, Marie
dc.date.accessioned2021-11-22T12:40:52Z
dc.date.available2021-11-22T12:40:52Z
dc.date.issued2010
dc.date.submitted2010-05-14
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/5011
dc.description.abstractTato práce je o řízení lidských zdrojů a podnikové kultuře v restauraci Zlatý jelen v Horažďovicích. Cílem této práce byla specifikace vybraných aspektů řízení lidských zdrojů a podnikové kultury, ovlivňující úroveň poskytovaných služeb a jejich analýza ve specifických podmínkách malého podniku. Pro bližší zkoumání této problematiky byly využity dva strukturované dotazníky a test barevně sémantického diferenciálu (TBSD). V závěru práce bylo navrženo několik opatření do budoucnosti. Doufám, že mé návrhy pomohou zlepšit kvalitu nabízených služeb, standard řízení lidských zdrojů a podnikové kultury v této restauraci.cze
dc.format99
dc.format99
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectHostécze
dc.subjectkvalita služebcze
dc.subjectpodniková kulturacze
dc.subjectřízení lidských zdrojůcze
dc.subjecttest barevně sémantického diferenciálu (TBSD)cze
dc.subjectvedoucícze
dc.subjectCorporate cultureeng
dc.subjectemployeeseng
dc.subjectguestseng
dc.subjecthuman resources managementeng
dc.subjectmanagereng
dc.subjectquality of the serviceseng
dc.subjecttest of colourfully semantic differential (TBSD)eng
dc.titleKvalita služeb, řízení lidských zdrojů a podniková kultura v cestovním ruchucze
dc.title.alternativeThe quality of the offered services, human resources management and corporate culture in tourismeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag15275
dc.description.abstract-translatedThis thesis is about human resources management and corporate culture in the restaurant ‚qZlatý jelen'' in Horažďovice. The main aim of this thesis was to deal with some aspects of human resources management and corporate culture that influence the quality of the offered services in specific conditions of a small firm. For closer investigation of these issues I used two structured questionnaires and the test of colourfully semantic differential (TBSD). I suggested some provisions for the future in the closing part of this thesis. I hope my suggestions will help increase the quality of the services, the standard of human resources management and corporate culture in this restaurant.eng
dc.date.accepted2010-06-14
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam