dc.contributor.advisor | Krninská, Růžena | |
dc.contributor.author | Duspivová, Marie | |
dc.date.accessioned | 2021-11-22T12:40:52Z | |
dc.date.available | 2021-11-22T12:40:52Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.date.submitted | 2010-05-14 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/5011 | |
dc.description.abstract | Tato práce je o řízení lidských zdrojů a podnikové kultuře v restauraci Zlatý jelen v Horažďovicích. Cílem této práce byla specifikace vybraných aspektů řízení lidských zdrojů a podnikové kultury, ovlivňující úroveň poskytovaných služeb a jejich analýza ve specifických podmínkách malého podniku. Pro bližší zkoumání této problematiky byly využity dva strukturované dotazníky a test barevně sémantického diferenciálu (TBSD). V závěru práce bylo navrženo několik opatření do budoucnosti. Doufám, že mé návrhy pomohou zlepšit kvalitu nabízených služeb, standard řízení lidských zdrojů a podnikové kultury v této restauraci. | cze |
dc.format | 99 | |
dc.format | 99 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Hosté | cze |
dc.subject | kvalita služeb | cze |
dc.subject | podniková kultura | cze |
dc.subject | řízení lidských zdrojů | cze |
dc.subject | test barevně sémantického diferenciálu (TBSD) | cze |
dc.subject | vedoucí | cze |
dc.subject | Corporate culture | eng |
dc.subject | employees | eng |
dc.subject | guests | eng |
dc.subject | human resources management | eng |
dc.subject | manager | eng |
dc.subject | quality of the services | eng |
dc.subject | test of colourfully semantic differential (TBSD) | eng |
dc.title | Kvalita služeb, řízení lidských zdrojů a podniková kultura v cestovním ruchu | cze |
dc.title.alternative | The quality of the offered services, human resources management and corporate culture in tourism | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 15275 | |
dc.description.abstract-translated | This thesis is about human resources management and corporate culture in the restaurant ‚qZlatý jelen'' in Horažďovice. The main aim of this thesis was to deal with some aspects of human resources management and corporate culture that influence the quality of the offered services in specific conditions of a small firm. For closer investigation of these issues I used two structured questionnaires and the test of colourfully semantic differential (TBSD). I suggested some provisions for the future in the closing part of this thesis. I hope my suggestions will help increase the quality of the services, the standard of human resources management and corporate culture in this restaurant. | eng |
dc.date.accepted | 2010-06-14 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obchodní podnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |