Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDoležalová, Hana
dc.contributor.authorHorská, Alena
dc.date.accessioned2021-11-22T13:00:41Z
dc.date.available2021-11-22T13:00:41Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-05-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/5353
dc.description.abstractPráce se soustředí na ekologické zemědělství v horských a podhorských oblastech Jihočeského kraje. Nejen v jihočeském regionu je pro tento typ oblastí typická dominující živočišná produkce (zejména chov skotu), s tím související struktura zemědělské půdy (převažuje podíl trvalých travních porostů) a malá rozmanitost produkce ekofarem. Byl analyzován produkční a odbytový potenciál ekologické zemědělské produkce a v souvislosti se zjištěnými nedostatky navržena opatření vedoucí ke zlepšení situace v oblasti. Kromě výše zmíněného, se práce také zaměřuje na analýzu stavu ekoagroturistiky v Jihočeském kraji, neboť v tomto segmentu cestovního ruchu lze spatřovat prostředek k získání ekonomické stability ekofarem.cze
dc.format127 s., 7 s. příloh
dc.format127 s., 7 s. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectekologické zemědělstvícze
dc.subjecthorské a podhorské oblasticze
dc.subjectekofarmycze
dc.subjectbiopotravinycze
dc.subjectživočišná produkcecze
dc.subjectrostlinná produkcecze
dc.subjectekoagroturistikacze
dc.subjectorganic farmingeng
dc.subjectmontane and submontane areaseng
dc.subjectorganic farmseng
dc.subjectbioproductseng
dc.subjectanimal productioneng
dc.subjectcrop productioneng
dc.subjectrural tourismeng
dc.titleBiopotraviny: výrobní a odbytový potenciál horských a podhorských oblastí (Jihočeský kraj)cze
dc.title.alternativeOrganic food - land and sale potential of montane and submontane region (Southbohemian region)eng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag15803
dc.description.abstract-translatedThis dissertation is focused on analysing the potencial in production and distribution of chosen biocommodity in the less favoured areas of South Bohemian region. As the alternate aim was determined ecological rural tourism and its perspective as one of the possible ways of developing less favoured areas. The work highlights the distinctions of organic agriculture and its principles, shows organic activities as a way of possible developmnet of montane and submontane areas and detects potencial of growth of this branch for the future.eng
dc.date.accepted2011-06-15
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam