Uplatnění biopotravin ve školních jídelnách: základní školy (České Budějovice)
Abstrakt
V literární rešerši jsou vymezeny základní pojmy z oblasti ekologického zemědělství a výroby biopotravin, legislativy týkající se biopotravin a ekologického zemědělství. Je vymezen právní rámec fungování školních jídelen a celková problematika stravování žáků základních škol. Pozornost je věnována také projektům orientovaným na biopotraviny ve školním zařízení a vzdělávání dětí v oblasti ekologického zemědělství. Hlavním cílem diplomové práce je analyzovat zájem vedení škol a rodičů žáků o zavedení biopotravin do jídelníčků školních jídelen. Dotazníkové šetření bylo zaměřeno na základní školy a k nim patřící školní jídelny, které leží na území statutárního města České Budějovice a v jeho blízkém okolí.
Kolekce
Související záznamy
Zobrazují se záznamy příbuzné na základě názvu, autora a předmětu.
-
Regionální trh vybranými bio komoditami: bio maso
Leštinová, Iva (Jihočeská univerzita, 2014)Diplomová práce se zabývá ekologickou živočišnou produkcí v Jihočeském kraji. Cílem diplomové práce byla analýza jihočeské ekologické masné produkce, produkce masa, vajec a medu a distribuce daných biokomodit. Prostřednictvím ... -
Ekologické zemědělství (regionální strukturální a geografické analýzy)
Meinelová, Soňa (Jihočeská univerzita, 2014)Cílem této diplomové práce s názvem "Ekologické zemědělství (regionální strukturální a geografické analýzy)" je zpracování a vyhodnocení dat ÚZEI (MZe) za ekologickou zemědělskou produkci a odbyt Jihočeského kraje ČR s ... -
Distribuce bioprodukce - biobedýnky
Voleníková, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)