Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVejsadová Dryjová, Marie
dc.contributor.authorHlináková, Lucie
dc.date.accessioned2021-11-24T14:12:11Z
dc.date.available2021-11-24T14:12:11Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/5833
dc.description.abstractCílem této diplomové práce je provést analýzu kalkulačního systému využívaného ve vybraném zemědělském podniku. Práce se rozděluje do 2 celků, teoretického a praktického. Teoretická kapitola se zabývá objasněním základních pojmů: účetní subsystémy, náklady a kalkulace. V praktické části je realizována analýza podnikového kalkulačního systému, porovnávají se výsledné kalkulace s plánovými a jsou sestaveny kalkulace u sdružené výroby. Nejvyšší odchylku nákladů na hektar prokazuje žito, u odchylek nákladů na metrický cent řepka. Vhodnější metodou pro kalkulace u sdružené výroby je po zvážení všech výhod a nevýhod metoda rozčítací. Kromě toho se práce věnuje charakteristice podniku, jeho ekonomické situaci a organizační struktuře a popisuje uplatňovaný systém účetnictví v podniku.cze
dc.format80 s. (129 386 znaků)
dc.format80 s. (129 386 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectFinanční analýzacze
dc.subjectkalkulacecze
dc.subjectkalkulace u přidružené výrobycze
dc.subjectkalkulační systémcze
dc.subjectplánové kalkulacecze
dc.subjectvýsledná kalkulace.cze
dc.subjectFinancial analysiseng
dc.subjectcostingeng
dc.subjectcompounded production costingeng
dc.subjectcosting systemeng
dc.subjectpreliminary costingeng
dc.subjectfinal costing.eng
dc.titleKalkulační systém vybraného podnikucze
dc.title.alternativeThe Costing System of the Selected Enterpriseeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag23043
dc.description.abstract-translatedThe aim of this diploma thesis is to analyse the costing system of the selected agricultural enterprise. The thesis is divided into two parts, theoretical and practical. The theoretical section deals with the explanation of basic concepts: accounting subsystems, costs and costing. In the practical part the analysis of company costing system is implemented, final costing is compared with preliminary costing and compounded production costing is created. The biggest differences are shown in rye costs per hectare and in colza costs per quintal. After considering all advantages and disadvantages, the most appropriate method for the compounded production costing, is the split-off method. In addition to that, the thesis deals with the characteristics of the company, its economic situation and its organizational structure and describes the company accounting system.eng
dc.date.accepted2012-06-12
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineÚčetnictví a finanční řízení podnikucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam