Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPícha, Kamil
dc.contributor.authorJežková, Zdeňka
dc.date.accessioned2021-11-25T06:34:46Z
dc.date.available2021-11-25T06:34:46Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/6868
dc.description.abstractHlavním cílem diplomové práce bylo zhodnotit aktuální stav prodeje biopotravin v prodejnách obchodních řetězců z hlediska šíře sortimentu, podmínek a kultury prodeje a na základě získaných dat navrhnout vhodná opatření. Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmu ekologické hospodářství, přes bioprodukty až k samotným biopotravinám. Praktická část je zaměřena především na vyhodnocení nabídkových listů s konkrétními druhy biopotravin nabízené v jednotlivých prodejnách, dále porovnání nabídky biopotravin mezi maloobchodními jednotkami navzájem a v neposlední řadě porovnání nabídky biopotravin v rámci bývalých okresů. Součástí analýzy jsou i souhrnné poznatky z dotazníkového šetření mezi obchodními podniky. Závěr praktické části je zaměřen na zodpovězení stanovených hypotéz a navrhnutí doporučení pro maloobchodní řetězce.cze
dc.format90 s.
dc.format90 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbiopotravinycze
dc.subjectekologické zemědělstvícze
dc.subjectobchodní řetězcecze
dc.subjectprivátní značkycze
dc.subjectorganic foodseng
dc.subjectecologic agricultureeng
dc.subjectretail chainseng
dc.subjectprivate labelseng
dc.titleVybrané formy prodeje biopotravin - obchodní řetězcecze
dc.title.alternativeSelected forms of Selling the Organic Food - Retail Chainseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag32856
dc.description.abstract-translatedThe main aim of my thesis was to assess the current state of organic food selling in retail chains in terms of assortment range, requirements and sale culture and to suggest appropriate measures based on the data obtained. The theoretical part is focused on defining the concept of organic farming, through organic products right to organic food. The empirical part is focused on the evaluation of the supply list with specific types of organic products offered in individual stores, comparing the offer of organic food between retail units, and finally comparing the offer of organic food within the former districts. The analysis contains also summarized findings resulting from a questionnaire survey among retail business organizations. The conclusion of the empirical part is focused on answering presented hypotheses and proposing recommendations.eng
dc.date.accepted2014-06-03
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam