dc.contributor.advisor | Pícha, Kamil | |
dc.contributor.author | Ježková, Zdeňka | |
dc.date.accessioned | 2021-11-25T06:34:46Z | |
dc.date.available | 2021-11-25T06:34:46Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/6868 | |
dc.description.abstract | Hlavním cílem diplomové práce bylo zhodnotit aktuální stav prodeje biopotravin v prodejnách obchodních řetězců z hlediska šíře sortimentu, podmínek a kultury prodeje a na základě získaných dat navrhnout vhodná opatření. Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmu ekologické hospodářství, přes bioprodukty až k samotným biopotravinám. Praktická část je zaměřena především na vyhodnocení nabídkových listů s konkrétními druhy biopotravin nabízené v jednotlivých prodejnách, dále porovnání nabídky biopotravin mezi maloobchodními jednotkami navzájem a v neposlední řadě porovnání nabídky biopotravin v rámci bývalých okresů. Součástí analýzy jsou i souhrnné poznatky z dotazníkového šetření mezi obchodními podniky. Závěr praktické části je zaměřen na zodpovězení stanovených hypotéz a navrhnutí doporučení pro maloobchodní řetězce. | cze |
dc.format | 90 s. | |
dc.format | 90 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | biopotraviny | cze |
dc.subject | ekologické zemědělství | cze |
dc.subject | obchodní řetězce | cze |
dc.subject | privátní značky | cze |
dc.subject | organic foods | eng |
dc.subject | ecologic agriculture | eng |
dc.subject | retail chains | eng |
dc.subject | private labels | eng |
dc.title | Vybrané formy prodeje biopotravin - obchodní řetězce | cze |
dc.title.alternative | Selected forms of Selling the Organic Food - Retail Chains | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 32856 | |
dc.description.abstract-translated | The main aim of my thesis was to assess the current state of organic food selling in retail chains in terms of assortment range, requirements and sale culture and to suggest appropriate measures based on the data obtained. The theoretical part is focused on defining the concept of organic farming, through organic products right to organic food. The empirical part is focused on the evaluation of the supply list with specific types of organic products offered in individual stores, comparing the offer of organic food between retail units, and finally comparing the offer of organic food within the former districts. The analysis contains also summarized findings resulting from a questionnaire survey among retail business organizations. The conclusion of the empirical part is focused on answering presented hypotheses and proposing recommendations. | eng |
dc.date.accepted | 2014-06-03 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obchodní podnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |