dc.contributor.advisor | Pícha, Kamil | |
dc.contributor.author | Hanzalová, Dana | |
dc.date.accessioned | 2021-11-25T06:34:47Z | |
dc.date.available | 2021-11-25T06:34:47Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/6869 | |
dc.description.abstract | Hlavním cílem diplomové práce na téma: "Vybrané formy prodeje biopotravin specializované prodejny" je zhodnotit aktuální stav prodeje biopotravin ve specializovaných prodejnách z hlediska šíře sortimentu, podmínek a kultury prodeje.
V této práci například zjistíte, jaký je rozdíl mezi českou a zahraniční kvalitou biopotravin, jaký je typický zákazník nakupující biopotraviny, jaké jsou připomínky prodejců k problematice biopotravin apod. Dále byla v této práci řešena problematika regionálního prodeje či prodeje fair trade výrobků.
V závěru práce jsou navrhnuta opatření, která by pomohla například k dalšímu rozšiřování odbytu biopotravin. Nejde totiž o rozšíření myšlenky biopotravin, ale spíše o to, aby si spotřebitelé uvědomili výhody nákupu biopotravin právě ve specializovaných prodejnách či v prodejnách zdravé výživy. | cze |
dc.format | 70 s. | |
dc.format | 70 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | biopotraviny | cze |
dc.subject | specializované prodejny | cze |
dc.subject | trh | cze |
dc.subject | nabídka | cze |
dc.subject | poptávka | cze |
dc.subject | organic food | eng |
dc.subject | specialty stores | eng |
dc.subject | market | eng |
dc.subject | supply | eng |
dc.subject | demand | eng |
dc.title | Vybrané formy prodeje biopotravin - specializované prodejny | cze |
dc.title.alternative | Selected forms of Selling the Organic Food - Specialty stores | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 32857 | |
dc.description.abstract-translated | The main aim of my thesis on the topic "Selected forms of Selling the Organic Food - specialty stores" is to assess the actual state of organic food sales in specialty stores in terms of assortment, conditions and sales culture.
Likewise, this work allow the reader to learn what is the difference between Czech and foreign quality organic food, who is a typical customer buying organic food, what are comments of organic food vendors, etc. Furthermore, this theme is dealing with regional sales or sales of fair trade products.
In the end, we design measures that would help to further expansion, for example, sales of organic food. The goal is not to extend the organic food popularity, but to make consumers aware of benefits of buying organic food just in speciality stores or in health food stores. | eng |
dc.date.accepted | 2014-06-02 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obchodní podnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |