Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVávra, Jan
dc.contributor.authorPešek, Roman
dc.date.accessioned2021-11-25T06:50:31Z
dc.date.available2021-11-25T06:50:31Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-17
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/7281
dc.description.abstractPráce se zabývá porovnáním uhlíkové stopy vzniklé spotřebou potravin domácností v městských a venkovských oblastech vybraných regionů Evropské unie a prohlubuje poznání o vlivu současné společnosti na globální klimatické změny. V první části práce jsou shrnuty poznatky z oblasti klimatických změn a jejich dopad na životní prostředí, konceptu udržitelného rozvoje a spotřebního chování obyvatel České republiky v potravinovém sektoru se zaměřením na možnosti ovlivnění výše produkce uhlíkové stopy. Druhá část práce je věnována konkrétním srovnáním produkce uhlíkové stopy domácností vzniklé spotřebou potravin a vyhodnocením výsledků. Výsledky z této části diplomové práce mohou být využity jako návod pro obyvatele ke snížení uhlíkové stopy skrze spotřebu potravin.cze
dc.format78 s. (112 762 znaků)
dc.format78 s. (112 762 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectUhlíková stopacze
dc.subjectspotřeba domácnostícze
dc.subjectudržitelný rozvojcze
dc.subjectvenkovské a městské oblasticze
dc.subjectCarbon footprinteng
dc.subjecthousehold food consumptioneng
dc.subjectsustainable developmenteng
dc.subjecturban and rural areaseng
dc.titleSrovnání uhlíkové stopy spotřeby potravin domácností v regionech EUcze
dc.title.alternativeA comparison of the carbon footprint of food consumption of households in the EU regionseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag40586
dc.description.abstract-translatedThe thesis compares the carbon footprints generated by household food consumption in urban and rural areas of selected regions within the European Union, and deepens the knowledge of the impact contemporary society has on global climate change. Selected regions come from the Czech Republic, Germany, Hungary and the Netherlands. The first part summarises the findings of climate change and its impact on the environment, the concept of sustainable development, and the consumer behaviour of the Czech population in the food sector, with a focus on the possibility to influence carbon footprint production. The second part addresses the particular comparison of carbon footprints generated by household food consumption and evaluates the results. The conclusion from this part of the dissertation can be used as a guide to help reduce carbon footprints through food consumption.eng
dc.date.accepted2015-06-04
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineStrukturální politika EU a rozvoj venkovacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam