Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDrsková, Kateřina
dc.contributor.authorHoráková, Martina
dc.date.accessioned2021-11-25T12:35:27Z
dc.date.available2021-11-25T12:35:27Z
dc.date.issued2009
dc.date.submitted2009-04-28
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/7412
dc.description.abstractTématem této práce je evropská politika v oblasti bezpečnosti potravin. Jejím cílem je zhodnotit, jaký význam má zajištění bezpečnosti potravin pro evropský trh a pro evropské spotřebitele. První část stručně shrnuje nejdůležitější historické okamžiky od zajištění dostatku potravin pro všechny až po vytvoření propracovaného systému s názvem ''z farmy po vidličku'', který zahrnuje celý potravinový a krmivářský řetězec. Také definuje základní pojmy související s daným tématem. Další části zahrnují potravinovou legislativu a orgány, které právní předpisy vytvářejí a dohlížejí na jejich dodržování. Na závěr je v práci zařazena kapitola, která se zabývá Systémem rychlého varování pro potraviny a krmiva a Systémem HACCP. Oba tyto systémy jsou důležité při zajišťování bezpečnosti spotřebitelů. Práce umožňuje vytvoření představy o komplexnosti stávajícího systému zajištění bezpečnosti potravin.cze
dc.format54 s., 3s. obr. příloh
dc.format54 s., 3s. obr. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectBezpečnost potravincze
dc.subjectEvropský úřad pro bezpečnost potravincze
dc.subjectkritické bodycze
dc.subjectpotravinová krizecze
dc.subjectspotřebitelcze
dc.subjectFood safetyeng
dc.subjectEuropean Food safety Authorityeng
dc.subjectcritical pointseng
dc.subjectfood criseseng
dc.subjectconsumereng
dc.titleEvropská politika v oblasti bezpečnosti potravincze
dc.title.alternativeEuropean Policy Concerning Safety of Foodseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag12476
dc.description.abstract-translatedThe theme of the bachelor thesis is the European policy concerning safety of foods. Its objective is to evaluate the importance of the food safety assurance for the European market and European consumers. The first part briefly summarizes the most important moments of history - from food sufficiency assurance for everyone to creation of elaborate system named ''from the Farm to the Fork'' which includes whole food and feed chain. This part also defines essential notions associated with given theme. Next parts involve food legislation and establishements which create legal enactments and control if these enactments are respected. The last section deals with the Rapid Alert System for Food and Feed and the Hazard Analysis Critical Control Points. Both of these systems are fundamental for assuring the consumers safety. The thesis faciliates to create the idea of current system complexity for food safety assurance.eng
dc.date.accepted2009-07-02
dc.description.departmentFilozofická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineFrancouzský jazyk pro evropský a mezinárodní obchodcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Filozofická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programFilologiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeHrubá, Hana
dc.description.defenceDiplomandka v úvodu obhajoby seznámila komisi s obsahem své práce a s metodou zpracování tématu. Komise dále byla seznámena s oběma posudky a vzhledem k absenci zásadních výtek v práci bylo přistoupeno k diskusi, v níž diplomandka pohotově reagovala na dotazy komise a přesvědčivě na ně odpověděla.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam