dc.contributor.advisor | Drsková, Kateřina | |
dc.contributor.author | Horáková, Martina | |
dc.date.accessioned | 2021-11-25T12:35:27Z | |
dc.date.available | 2021-11-25T12:35:27Z | |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.date.submitted | 2009-04-28 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/7412 | |
dc.description.abstract | Tématem této práce je evropská politika v oblasti bezpečnosti potravin. Jejím cílem je zhodnotit, jaký význam má zajištění bezpečnosti potravin pro evropský trh a pro evropské spotřebitele. První část stručně shrnuje nejdůležitější historické okamžiky od zajištění dostatku potravin pro všechny až po vytvoření propracovaného systému s názvem ''z farmy po vidličku'', který zahrnuje celý potravinový a krmivářský řetězec. Také definuje základní pojmy související s daným tématem. Další části zahrnují potravinovou legislativu a orgány, které právní předpisy vytvářejí a dohlížejí na jejich dodržování. Na závěr je v práci zařazena kapitola, která se zabývá Systémem rychlého varování pro potraviny a krmiva a Systémem HACCP. Oba tyto systémy jsou důležité při zajišťování bezpečnosti spotřebitelů. Práce umožňuje vytvoření představy o komplexnosti stávajícího systému zajištění bezpečnosti potravin. | cze |
dc.format | 54 s., 3s. obr. příloh | |
dc.format | 54 s., 3s. obr. příloh | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Bezpečnost potravin | cze |
dc.subject | Evropský úřad pro bezpečnost potravin | cze |
dc.subject | kritické body | cze |
dc.subject | potravinová krize | cze |
dc.subject | spotřebitel | cze |
dc.subject | Food safety | eng |
dc.subject | European Food safety Authority | eng |
dc.subject | critical points | eng |
dc.subject | food crises | eng |
dc.subject | consumer | eng |
dc.title | Evropská politika v oblasti bezpečnosti potravin | cze |
dc.title.alternative | European Policy Concerning Safety of Foods | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 12476 | |
dc.description.abstract-translated | The theme of the bachelor thesis is the European policy concerning safety of foods. Its objective is to evaluate the importance of the food safety assurance for the European market and European consumers. The first part briefly summarizes the most important moments of history - from food sufficiency assurance for everyone to creation of elaborate system named ''from the Farm to the Fork'' which includes whole food and feed chain. This part also defines essential notions associated with given theme. Next parts involve food legislation and establishements which create legal enactments and control if these enactments are respected. The last section deals with the Rapid Alert System for Food and Feed and the Hazard Analysis Critical Control Points. Both of these systems are fundamental for assuring the consumers safety. The thesis faciliates to create the idea of current system complexity for food safety assurance. | eng |
dc.date.accepted | 2009-07-02 | |
dc.description.department | Filozofická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Francouzský jazyk pro evropský a mezinárodní obchod | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Filozofická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Filologie | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Hrubá, Hana | |
dc.description.defence | Diplomandka v úvodu obhajoby seznámila komisi s obsahem své práce a s metodou zpracování tématu. Komise dále byla seznámena s oběma posudky a vzhledem k absenci zásadních výtek v práci bylo přistoupeno k diskusi, v níž diplomandka pohotově reagovala na dotazy komise a přesvědčivě na ně odpověděla. | cze |