Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDrsková, Kateřina
dc.contributor.authorHortová, Petra
dc.date.accessioned2021-11-25T12:35:27Z
dc.date.available2021-11-25T12:35:27Z
dc.date.issued2009
dc.date.submitted2009-05-25
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/7413
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zaměřuje na fenomén beaujolais nouveau a jeho marketingovou strategii. Tradice tohoto mladého francouzského vína je známa takřka po celém světě. V posledních letech se tradice jeho oslav rozšířila úspěšně i do České republiky. Lidé u nás beaujolais nouveau pijí, oslavují, ale takřka nic o něm neví. Bakalářská práce nahlíží na beaujolais nouveau z mnoha hledisek. Nejprve představuje region Beaujolais, kde se toto víno pěstuje, dále jeho výrobu a také samotnou historii a původ svátku tohoto vína. Práce ve své další části popisuje komerční strategii a prostředky, které využívá a zaměřuje se také na její dosah v celosvětovém a evropském měřítku. Nechybí ani pohled na francouzský a český trh s vínem a alkoholickými nápoji a stručná charakteristika institucí, jež se propagací beaujolais nouveau zabývají. Závěrečná část práce nabízí srovnání francouzského beaujolais nouveau s jeho českou obdobou - svatomartinským vínem.cze
dc.format61 s., 9 s. obr. příloh
dc.format61 s., 9 s. obr. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvínocze
dc.subjecttrh s vínem a alkoholickými nápojicze
dc.subjectpropagacecze
dc.subjectthe wineeng
dc.subjectthe market of wine and alcoholic beverageseng
dc.subjectthe promotioneng
dc.titleBeaujolais nouveau. Charakteristika komerční strategie.cze
dc.title.alternativeBeaujolais nouveau. Characteristic of commercial strategyeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag12477
dc.description.abstract-translatedThis thesis targets the phenomenon Beaujolais nouveau and its marketing strategy. The tradition of this young French wine is known almost all over the world. In recent years the tradition of this celebration has spread out successfully as far as the Czech Republic. In our country people drink Beaujolais nouveau, celebrate it, but know practically nothing about it. The thesis regards Beaujolais nouveau from many standpoints. Firstly it presents the region Beaujolais, where grapes are grown and then it presents the production of the wine and also the history and the origin of this festival. Next, the thesis describes the commercial strategy and the means which are used and it also targets the reach of the strategy in the global and European gauge. There is also a view of the French and Czech market of wine and alcoholic beverages and the brief characteristics of institutions which deal with the promotion of Beaujolais nouveau. The final part of this thesis offers a comparison between the French Beaujolais nouveau and its Czech counterpart - Svatomartinské wine.eng
dc.date.accepted2009-07-02
dc.description.departmentFilozofická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineFrancouzský jazyk pro evropský a mezinárodní obchodcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Filozofická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programFilologiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereePešková, Jana
dc.description.defenceDiplomandka stručně představila svoji práci a metodu zpracování tématu. Po vyslechnutí obou posudků reagovala na připomínky především oponentky a odpověděla na doplňující dotazy. I přes určité výtky k předkládané práci se komise přiklonila k hodnocení velmi dobře, vzhledem k jinak uspokojivému naplnění cílů práce a vynaložené snaze při zpracování.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam