dc.contributor.advisor | Petrů, Ivo | |
dc.contributor.author | Vaněčková, Markéta | |
dc.date.accessioned | 2021-11-25T12:35:31Z | |
dc.date.available | 2021-11-25T12:35:31Z | |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.date.submitted | 2009-06-01 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/7426 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce Problematika zápisu francouzské gastronomie do Seznamu světového dědictví UNESCO je rozdělena do sedmi kapitol. První část je věnována představení organizace UNESCO od jejího založení po organizační strukturu a vlastní činnost. Důležitou kapitolou je problematika tzv. ''Seznamu světového dědictví'', který je veden uvedenou organizací a přiblíží procedurální aspekty zápisu a závazky, které přijímají státy, na jejichž území se zapisované položky nacházejí. Druhá část se zabývá obecně francouzskou gastronomií a její oblibou ve světě. Jádro práce tvoří představení obsahu a geneze francouzské vlády dosáhnout zápisu francouzské gastronomie na tzv. ‚qSeznamu nehmotného a kulturního bohatství'' a zhodnocení šancí na úspěch tohoto projektu. Součástí práce je resumé ve francouzštině a dvojjazyčný glosář. | cze |
dc.format | 66 s., 6 s. obr. příloh. | |
dc.format | 66 s., 6 s. obr. příloh. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | UNESCO | cze |
dc.subject | Nehmotné kulturní dědictví | cze |
dc.subject | gastronomie | cze |
dc.subject | UNESCO | eng |
dc.subject | Intangible heritage | eng |
dc.subject | gastronomy | eng |
dc.title | Problematika zápisu francouzské gastronomie do Seznamu světového dědictví UNESCO | cze |
dc.title.alternative | Registration of the French Gastronomy in the World Heritage List by UNESCO | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 12596 | |
dc.description.abstract-translated | Bechelor thesis Registration of the French gastronomy in the World heritage List by UNESCO consists of seven chapters. The first part puts mind to the presentation of organisation UNESCO from its foundation to organizational structure and proper activity. The important chapter is problem of the ‚qWorld heritage List'', which is dealed by this organisation and it approaches procedural aspects of registration and obligations which are accepted by states on theirs area where the registration entries are situated. The second part deals with French gastronomy in general and also its popularity in the world. The heart of thesis is the presentation of content and genesis of french government to achieve the registration of french gastronomy to ‚qIntangible heritage list'' and evaluation of chance of success of this project. The thesis contains the summary in French and a bilingual glossary as well. | eng |
dc.date.accepted | 2009-07-02 | |
dc.description.department | Filozofická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Francouzský jazyk pro evropský a mezinárodní obchod | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Filozofická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Filologie | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Drsková, Kateřina | |
dc.description.defence | Průběh obhajoby:
1/ Prezentace práce autorkou
2/ Posudky školitele a oponenta
3/ Reakce autorky na připomínky
4/ Diskuse
Autorka prokázala dobrou znalost tématu a pokusila se reagovat na vznesené připomínky. Vzhledem k ne vždy adekvátní reakci a zejména s přihlédnutím k velmi slabé úrovni francouzsky psaného resumé se komise vzhledem k filologickému zaměření studia přiklonila k horší z navrhovaných známek. | cze |