Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPetrů, Ivo
dc.contributor.authorVaněčková, Markéta
dc.date.accessioned2021-11-25T12:35:31Z
dc.date.available2021-11-25T12:35:31Z
dc.date.issued2009
dc.date.submitted2009-06-01
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/7426
dc.description.abstractBakalářská práce Problematika zápisu francouzské gastronomie do Seznamu světového dědictví UNESCO je rozdělena do sedmi kapitol. První část je věnována představení organizace UNESCO od jejího založení po organizační strukturu a vlastní činnost. Důležitou kapitolou je problematika tzv. ''Seznamu světového dědictví'', který je veden uvedenou organizací a přiblíží procedurální aspekty zápisu a závazky, které přijímají státy, na jejichž území se zapisované položky nacházejí. Druhá část se zabývá obecně francouzskou gastronomií a její oblibou ve světě. Jádro práce tvoří představení obsahu a geneze francouzské vlády dosáhnout zápisu francouzské gastronomie na tzv. ‚qSeznamu nehmotného a kulturního bohatství'' a zhodnocení šancí na úspěch tohoto projektu. Součástí práce je resumé ve francouzštině a dvojjazyčný glosář.cze
dc.format66 s., 6 s. obr. příloh.
dc.format66 s., 6 s. obr. příloh.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectUNESCOcze
dc.subjectNehmotné kulturní dědictvícze
dc.subjectgastronomiecze
dc.subjectUNESCOeng
dc.subjectIntangible heritageeng
dc.subjectgastronomyeng
dc.titleProblematika zápisu francouzské gastronomie do Seznamu světového dědictví UNESCOcze
dc.title.alternativeRegistration of the French Gastronomy in the World Heritage List by UNESCOeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag12596
dc.description.abstract-translatedBechelor thesis Registration of the French gastronomy in the World heritage List by UNESCO consists of seven chapters. The first part puts mind to the presentation of organisation UNESCO from its foundation to organizational structure and proper activity. The important chapter is problem of the ‚qWorld heritage List'', which is dealed by this organisation and it approaches procedural aspects of registration and obligations which are accepted by states on theirs area where the registration entries are situated. The second part deals with French gastronomy in general and also its popularity in the world. The heart of thesis is the presentation of content and genesis of french government to achieve the registration of french gastronomy to ‚qIntangible heritage list'' and evaluation of chance of success of this project. The thesis contains the summary in French and a bilingual glossary as well.eng
dc.date.accepted2009-07-02
dc.description.departmentFilozofická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineFrancouzský jazyk pro evropský a mezinárodní obchodcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Filozofická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programFilologiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeDrsková, Kateřina
dc.description.defencePrůběh obhajoby: 1/ Prezentace práce autorkou 2/ Posudky školitele a oponenta 3/ Reakce autorky na připomínky 4/ Diskuse Autorka prokázala dobrou znalost tématu a pokusila se reagovat na vznesené připomínky. Vzhledem k ne vždy adekvátní reakci a zejména s přihlédnutím k velmi slabé úrovni francouzsky psaného resumé se komise vzhledem k filologickému zaměření studia přiklonila k horší z navrhovaných známek.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam