Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDrsková, Kateřina
dc.contributor.authorBártová, Hana
dc.date.accessioned2021-11-25T13:47:40Z
dc.date.available2021-11-25T13:47:40Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-01-07
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/7654
dc.description.abstractBakalářská práce se věnuje tématu Potraviny s chráněným označením původu a s chráněným zeměpisným označením, se zaměřením na oblast jihozápadní Francie. Práce je rozdělena do dvou částí. Pro přiblížení tématu bude nejprve představena historie a důvody zavedení systému označování potravin a současná legislativa. Dále budou uvedeny jednotlivé typy označení a popsán proces přidělování ochraných známek, dle příslušných fází. Druhá část se bude věnovat oblasti jihovýchodní Francie a chráněným potravinám, pocházejících právě z této oblasti. Autorka zde uvede přehled chráněných potravin dle jednotlivých regionů. Bakalářská práce obsahuje resumé ve francouzském jazyce a česko-francouzský glosář.cze
dc.format75 s. (85 531 znaků bez mezer)
dc.format75 s. (85 531 znaků bez mezer)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.titlePotraviny s chráněným označením původu a s chráněným zeměpisným označením původem z krajů jihozápadní Francie.cze
dc.title.alternativeProtected designation of origin and protected geographical indication labelled foodstuffs made in southwest regions of France.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag16067
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis analyses the issue of Foods with Protected Designation of Origin or Protected Geographical Indication. It focuses on the south-western region of France. The thesis consists of two parts. At first it introduces the history and reasons for instituting the system of food labelling and the current legislation. It also presents the specific types of classifications and describes the process of assigning designations according to appropriate phases. The second part studies the south-western region of France and foods genuinely originating in that region. The writer presents a list of foods with PDI or PDO classifications in particular regions. The bachelor thesis involves the summary in French and the Czech-French glossary.eng
dc.date.accepted2011-06-27
dc.description.departmentFilozofická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineFrancouzský jazyk pro evropský a mezinárodní obchodcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Filozofická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programFilologiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereePetrů, Ivo
dc.description.defenceStudentka stručně představila svoji bakalářskou práci, zdůvodnila výběr tématu a seznámila komisi s postupem vypracování. V následné diskusi reagovala na otázky členů komise, uvedla doplňující konkrétní příklady; neprokázala však schopnost vyšší míry zobecnění. Komise se přiklonila k hodnocení navrhovanému školitelkou.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam