dc.contributor.advisor | Drsková, Kateřina | |
dc.contributor.author | Přibylová, Michala | |
dc.date.accessioned | 2021-11-25T14:10:39Z | |
dc.date.available | 2021-11-25T14:10:39Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.date.submitted | 2013-05-02 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/7991 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá tématem "Potraviny s chráněným označením původu a s chráněným zeměpisným označením z krajů severní Francie".
Práce je rozdělena na dvě hlavní části.
Úvodní část je věnována historii a legislativě evropských chráněných označení, včetně podmínek pro přidělení těchto označení.
Druhá část obsahuje popis jednotlivých oblastí severní Francie a Valonska, a charakteristiku jednotlivých produktů nesoucích chráněná označení.
Součástí bakalářské práce je také rozsáhlejší resumé ve francouzském jazyce. | cze |
dc.format | 64 s. (88 767 znaků) | |
dc.format | 64 s. (88 767 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Chráněné označení původu | cze |
dc.subject | Chráněné zeměpisné označení | cze |
dc.subject | Protected Designation of Origin | eng |
dc.subject | Protected Geographical Indication | eng |
dc.title | Potraviny s chráněným označením původu a s chráněným zeměpisným označením z krajů severní Francie (Basse-Normandie, Haute-Normandie, Bretagne, Champagne-Ardenne, Alsace, Lorraine, Nord-Pas-de-Calais) a z frankofonní Belgie (Wallonie). | cze |
dc.title.alternative | Protected designation of origin and protected geographical indication labelled foodstuffs made in northern regions of France (Basse-Normandie, Haute-Normandie, Bretagne, Champagne-Ardenne, Alsace, Lorraine, Nord-Pas-de-Calais)and Wallonia. | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 24911 | |
dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis deals with a topic of "Protected Designation of Origin or Protected Geographical Indication, from northern regions of France and Wallonia".
The thesis is divided into two parts.
Introductory part presents history and legislation of the european designations, including the requirements for its assignment.
The second part includes characteristics of Northern France and Wallonia, and description of protected products.
The thesis also involves an extended resume in French language. | eng |
dc.date.accepted | 2013-06-19 | |
dc.description.department | Filozofická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Francouzský jazyk pro evropský a mezinárodní obchod | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Filozofická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Filologie | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Prokop, Josef | |
dc.description.defence | Studentka představila strukturu své práce, metodu jejího vypracování, závěry, k nimž dospěla. Poté si vyslechla oba posudky a vzhledem k tomu, že neobsahovaly žádné podstatné výtky, komise zahájila rozpravu, jejímž předmětem byl hlavně přínos evropského systému označování kvality potravin. Studentka svými reakcemi v rozpravě komisi příliš nepřesvědčila. | cze |