Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDrsková, Kateřina
dc.contributor.authorHudcová, Klára
dc.date.accessioned2021-11-25T14:23:07Z
dc.date.available2021-11-25T14:23:07Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-05-11
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/8174
dc.description.abstractBakalářská práce je zaměřena na téma ,,Španělské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (masné výrobky)". Jedná se o chráněné masné produkty Španělska. Práce je rozdělena do dvou částí. Nejprve představuji systém označování kvality potravin v Evropské unii, typy evropských ochranných označení, důvody zavedení ochranných značek, historii a proces přidělování ochranných označení. Hlavní část práce se věnuje jednotlivým masným produktům Španělska, oblastem jejich původu spolu s geograficko - klimatickým popisem a dalším specifikům. V závěru práce je zhodnocen význam chráněných označení pro výrobce, trh a spotřebitele. Závěrečná část práce je tvořena španělsky psaným resumé.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectšpanělské potraviny s chráněným označením původucze
dc.subjectpotraviny s chráněným zeměpisným označenímcze
dc.subjectzaručené tradiční specialitycze
dc.subjectšpanělské masné výrobkycze
dc.subjectSpanish foodstuffs with a Protected Designation of Origineng
dc.subjectProtected Geographical Indication and Traditional Specialties Guaranteedeng
dc.subjectSpanish meat productseng
dc.titleŠpanělské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (masné výrobky)cze
dc.title.alternativeProtected Designation of Origin, Protected Geographical Indication and Traditional Specialty Guaranteed labelled foodstuffs made in Spain (meat foodstuffs)eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag30119
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis is focused on the topic "Spanish foodstuffs with a Protected Designation of Origin, Protected Geographical Indication and Traditional Specialities Guaranteed (meat products)." It deals with protected meat products of Spain. The thesis is divided in two parts. Fisrt of all is presented the foodstuffs quality label system in the European Union, the types of European designations, the reasons of their introduction, the history and the allocation process of protected designations. The main part is dedicated to particular meat products of Spain, the areas of their origin with geographical climatic description and other specific. In conclusion, is evaluated the importance of protected designations for producers, market and consumers. The final part of the thesis is made by a summary in Spanish.eng
dc.date.accepted2015-06-25
dc.description.departmentFilozofická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineŠpanělský jazyk pro evropský a mezinárodní obchodcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Filozofická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programFilologiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeProkop, Josef


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam