• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Filozofická fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Filozofická fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Italský systém kontrolovaných označení původu pro vína - existující apelace, jejich význam pro výrobce, trh a spotřebitele

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (1.261Mb)
    Posudek vedoucího práce (407.8Kb)
    Posudek oponenta práce (555.1Kb)
    Průběh obhajoby práce (165.0Kb)
    Datum
    2014
    Autor
    Kolářová, Jaroslava
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Bakalářská práce je zaměřena na téma ,,Italský systém kontrolovaných označení původu pro vína - existující apelace, jejich význam pro výrobce, trh a spotřebitele". Práce je rozdělena do dvou částí. První část pojednává o historii třídění vín na území dnešní Itálie, o tom, jak vznikala současná označení pro vína, která mají původ ve Francii, a o procesu vylepšování klasifikace italských vín za posledních padesát let. Druhá část je věnována nedávné reformě společné organizace trhu s vínem, která zavedla využívání evropských označení 'chráněné zeměpisné označení' a 'chráněné označení původu' i pro vína. Je zde popsáno, kdy a jakým způsobem byla přenesena příslušná evropská nařízení do italské legislativy. V závěru je charakterizován význam těchto označení pro výrobce, trh a spotřebitele. Bakalářská práce obsahuje resumé v italštině.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/8175
    Kolekce
    • Filozofická fakulta

    Související záznamy

    Zobrazují se záznamy příbuzné na základě názvu, autora a předmětu.

    • Nepreferenční a preferenční původ zboží při dovozu do EU 

      Eisenhammerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
      Práce se zaměřuje na rozdíly v souvislosti s prokazováním původu zboží při dovozu na území Evropské unie v nepreferenčním a preferenčním režimu. Jsou zde popsány kritéria, na jejichž základě může získat zboží původ v určité ...
    • Co dělá člověka člověkem 

      Chmelařová, Dobroslava (Jihočeská univerzita, 2011)
      Diplomová práce se zabývá porovnáním dvou přístupů: stvoření a evoluce. Je rozdělena do tří částí. V první části jsou námitky k evoluci, vzniku života na Zemi a původu člověka vývojem z nižších druhů. V druhé části jsou ...
    • Uplatnění biopotravin ve školních jídelnách: základní školy (České Budějovice) 

      Rusfelová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2011)
      V literární rešerši jsou vymezeny základní pojmy z oblasti ekologického zemědělství a výroby biopotravin, legislativy týkající se biopotravin a ekologického zemědělství. Je vymezen právní rámec fungování školních jídelen ...

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV