Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDrsková, Kateřina
dc.contributor.authorVlčková, Eva
dc.date.accessioned2021-11-25T14:23:08Z
dc.date.available2021-11-25T14:23:08Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2013-12-06
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/8176
dc.description.abstractTato bakalářská práce pojednává o španělských potravinách s chráněným označením původu, potravinách s chráněným zeměpisným označením a zaručených tradičních specialitách se zaměřením na mléčné výrobky, konkrétněji na španělské sýry. První část práce se zaměřuje na systém označování kvality potravin v Evropské unii. Blíže jsou přiblíženy typy evropských označení, důvody jejich zavedení a historie označování garantovaného původu potravin. Krátce je nastíněn současný vývoj politiky kvalitních evropských zemědělských produktů. Následně práce popisuje proces přidělování ochranných označení. Druhá část práce představuje základní informace o Španělsku, a to geografickou polohu, povrch a administrativní členění a poté vymezení chráněných mléčných výrobků na španělské sýry. V následujících kapitolách jsou uvedeny charakteristiky vybraných sýrů, jejich oblastí původu a dalších specifik. V závěru práce je zhodnocen význam chráněných označení pro výrobce, trh a spotřebitele a dále je práce doplněna o resumé ve španělštině.cze
dc.format66 s.
dc.format66 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectšpanělské potraviny s chráněným označením původucze
dc.subjectpotraviny s chráněným zeměpisným označenímcze
dc.subjectzaručené tradiční specialitycze
dc.subjectšpanělské sýrycze
dc.subjectSpanish foodstuffs with a Protected Designation of Origineng
dc.subjectProtected Geographical Indication and Traditional Specialties Guaranteedeng
dc.subjectSpanish cheeseseng
dc.titleŠpanělské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (mléčné výrobky)cze
dc.title.alternativeProtected Designation of Origin, Protected Geographical Indication and Traditional Specialty Guaranteed labelled foodstuffs made in Spain (milk foodstuffs)eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag30126
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with the Spanish foodstuffs with a Protected Designation of Origin, Protected Geographical Indication and Traditional Specialties Guaranteed with a focus on dairy products, specifically on Spanish cheeses. The first part focuses on foodstuffs quality labeling system in the European Union. In more detail there are explained types of European designation, the reasons for their introduction and history of guaranteed origin labeling of foodstuffs. Also, the current development of European quality policy for agricultural products is briefy outlined, Subsequently it is described the allocation process of protected designations. The second part presents basic information about Spain, namely geografic location, topography and administrative structure, then the specification of protected dairy products to Spanish cheeses. In the following chapters there are stated the characteristics of selected cheeses, their areas of origin and other specifics. In conclusion, I evaluated the importance of protected designations for producers, market and consumers. Finally, the summary in Spanish is attached.eng
dc.date.accepted2014-01-30
dc.description.departmentFilozofická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineŠpanělský jazyk pro evropský a mezinárodní obchodcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Filozofická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programFilologiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereePešková, Jana
dc.description.defenceStudentka seznámila komisi s postupem zpracování své bakalářské práce. Při obhajobě nevyvrátila zcela přesvědčivě výhrady z posudků.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam