Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorCempírková, Růžena
dc.contributor.authorŠimák Líbalová, Kristýna
dc.date.accessioned2021-11-26T12:25:12Z
dc.date.available2021-11-26T12:25:12Z
dc.date.issued2007
dc.date.submitted2007-04-20
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/9594
dc.description.abstractTato práce se zabývá možnými příčinami pomnožení psychrotrofních mikroorganismů při manipulaci nebo úložném procesu syrového kravského mléka . Jejich počet může dosahovat počtu mesofilních mikroorganismů zvláště při nedodržení úchovných teplot skladovaného mléka. Podobné procentuální zastoupení pak mají lipolytické a proteolytické psychrotrofní bakterie, které svou schopností tvořit termostabilní lytické enzymy představují největší riziko při náročnějších technologiích zpracování mléka. Analyzuje poměrně těsné vztahy mezi celkovým počtem prychrotrofních mikroorganismů a proteolytickými i lipolytickými psychrotrofními bakteriemi a statisticky hodnotí sezonní vývoj zastoupení celkového počtu psychrotrofních a mesofilních mikroorganismů na souboru dat v letech 2005 a 2006.cze
dc.format54 s.
dc.format54 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmlékocze
dc.subjectcelkový počet psychrotrofních mikroorganismůcze
dc.subjectpočet proteolytických psychrotrofních bakteriícze
dc.subjectpočet lipolytických psychrotrofních bakteriícze
dc.subjectsezónní dynamika mikroorganismůcze
dc.subjectmilkeng
dc.subjectpsychrotrophic bacteria counteng
dc.subjectproteolytic bacteria counteng
dc.subjectlipolytic bacteria counteng
dc.subjectseasonal dynamism of microorganismseng
dc.titleKontaminace syrového kravského mléka psychrotrofními mikroorganismy.cze
dc.title.alternativeCONTAMINATION OF RAW COR´S MILK WITH PSYCHROTROPHIC MICROORGANISMSeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag5650
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with the handling or storage of raw cow’s milk during which the recommended temperature is exceeded results in an increase of psychrotrophic bacteria count which can reach to the mesophilic bacteria count. The similar percentages come to lipolytic and proteolytic psychrotrophic bacteria which produce heat-stable enzymes posing the most serious danger to exacting technological procedures. It analyses relatively close relations were observed between the groups psychrotrophic bacteria and proteolytic psychrotrophic bacteria and the groups psychrotrophic bacteria and lipolytic psychrotrophic bacteria. The seasonal dynamism of psychrotrophic bacteria and mesophilic bacteria were studied in a set of microbiologic data in 2005 and 2006.eng
dc.date.accepted2007-05-28
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské biotechnologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam