Posouzení vlivu výživy kapra obecného (Cyprinus carpio L.) na změnu kvality masa
Abstrakt
Cílem práce bylo popsat technologii chovu kapra v ČR a zhodnotit vliv krmiv na nutriční složky masa kapra. Pro pokus byli použity sádky rybářství Třeboň a.s. K experimentu bylo použito devět skupin ryb. Osm skupin bylo krmeno upravenými i neupravenými obilovinami. Devátá skupina nebyla přikrmována a byla ponecháná vlivu přirozené potravy. Jako krmiva pro pokus byla použita pšenice, ječmen, žito, triticale. Obiloviny byly zkrmovány v surovém a tepelně upraveném stavu. V bakalářské práci je porovnáváno, které z použitých krmiv nejvíce ovlivnili přírůstek, krmné koeficienty, ukazatele růstu a obsah tuku. Největší změny na kvalitu masa mají tuky. Ostatní nutriční složky rybího masa nejsou tolik ovlivnitelné.