Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVácha, František
dc.contributor.authorTomeček, Ondřej
dc.date.accessioned2021-11-26T13:36:10Z
dc.date.available2021-11-26T13:36:10Z
dc.date.issued2008
dc.date.submitted2008-10-17
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/9981
dc.description.abstractMetody senzorického hodnocení kvality, zejména nových produktú na trhu, jsou stále velmi důležitou částí obchodní strategie. Po usmrcení ryby dochází v celém organismu ke změnám a ty se mohou různým způsobem promítnout do další charakteristiky produktu. Tyto změny senzorických znaků (vůně, chuť, pachuť a konzistence) jsou posuzovány podle formy jakostních kritérií. Existují různé metody hodnocení senzorického profilu vybraného rybího produktu a ty jsou prováděny buď pomocí strojů, nebo subjektivním míněním vzdělaných expertů. Rybí maso, především sladkovodních ryb, je typem zboží, které by mělo být prosazováno a které jak se zdá má dobrou perspektivu na trhu. Proto zvládnutí těchto metod a samozřejmě jejich následná aplikace jsou velmi důležité pro potřebu rybího masa a rybích produktů náročnými konzumenty.cze
dc.format46 s., 13 s. obr. příloh.
dc.format46 s., 13 s. obr. příloh.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectrybacze
dc.subjectsenzorickécze
dc.subjectmasocze
dc.subjecthodnocenícze
dc.subjectparametrcze
dc.subjectfisheng
dc.subjectsenzorialeng
dc.subjectmeeleng
dc.subjectclassificationeng
dc.subjectparametereng
dc.titleMetody senzorického posuzování rybího masacze
dc.title.alternativeThe Methods of the Sensorial Appraisal of the Fish Meal Qualityeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag7539
dc.description.abstract-translatedThe methods of the sensorial quality assesment, mainly by the new products in the market, are still a very important part of the business strategy. After killing fish there are changes in the whole organism and these can appear in the product characterization in various ways. These changes of the sensorial marks (smell, taste, aftertaste and consistence) are judged according to the form of the quality criteria. There are various methods for the judgement of the sensorial profile of the picked fish product and this is practised either by means of the machines or by the subjective judgement of the educated experts. Fish meal, mainly that of fresh water fish, is a type of commodity which should be enforced and which seems to have a good perspective in the market. That´s why learning these methods and of course their subsequent application is very important for the demand of fish meal and fish products by the exacting consumers.eng
dc.date.accepted2008-11-27
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineRybářstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam