Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMráz, Jan
dc.contributor.authorPflug, Róbert
dc.date.accessioned2021-11-19T11:44:13Z
dc.date.available2021-11-19T11:44:13Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-05-03
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/998
dc.description.abstractBakalářská práce hodnotí vliv alternativních krmiv na růst, výtěžnost a senzorické vlastnosti masa lososovitých ryb. V rámci ověření technologie ?finishing feeding? a jejího vlivu na tyto ukazatele byl proveden výkrmový test na pstruhařství Annín (Klatovské rybářství a.s.). Experimentálním druhem byl siven americký (Salvelinus fontinalis L.) o průměrné kusové hmotnosti 156 ? 4,91 g. Test probíhal 135 dní a byly použity dvě diety. Dieta A (řepkový olej, RO) nebo B (rybí olej, FO) nebo jejich kombinace (45RO:90FO; 90RO:45FO). Každá skupina ryb byla nasazena v duplikátu. Po 45, 90 dnech a na konci testu byla provedena hodnocení produkčních ukazatelů, výtěžnosti a senzorických vlastností svaloviny ryb. Nahrazením řepkového oleje v krmné směsi nedošlo k úhynům ryb a ani k odchylkám v jejich růstu a výtěžnosti. Po 45 dnech (1. senzorická analýza) výkrmu bylo z pohledu hodnotitelů chuťově vhodnější maso ryb, jež byly krmeny řepkovým olejem v krmné směsi. Následující výsledky senzorických analýz však statisticky neprokázaly vliv nových diet na organoleptické vlastnosti masa ryb.cze
dc.format59 s
dc.format59 s
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectakvakulturacze
dc.subjectfinishing feedingcze
dc.subjectSalvelinus fontinaliscze
dc.subjectrybí olejcze
dc.subjectřepkový olejcze
dc.subjectsenzorická analýzacze
dc.subjectaquacultureeng
dc.subjectfinishing feedingeng
dc.subjectfish oileng
dc.subjectrapeseed oileng
dc.subjectSalvelinus fontinaliseng
dc.subjectsensory evaluationeng
dc.titleVliv alternativních krmiv na růst, výtěžnost a senzorické vlastnosti masa lososovitých ryb.cze
dc.title.alternativeImpact of alternative feed on growth, yield and sensory evaluation of flesh of salmonids.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag27795
dc.description.abstract-translatedThe bachelor thesis evaluates the impact of alternative feed on growth, yield and sensory evaluation of flesh of salmonids. The technology "finishing feeding" and its impact on these indicators was evaluated by a feeding test conducted in trout farm in Annin (Klatovské rybářství a.s.). The experimental species was brook trout (Salvelinus fontinalis L.) with average weight of 156 ? 4,91 g. The test was carried out for 135 days and there were 2 diets. Diet A (rapeseed oil, RO) or B (fish oil, FO) or their combination (45RO:90FO; 90RO:45FO). Each treatment was carried out in duplicate. After 45, 90 days and at the end of the test, evaluation of production characteristics, yield and sensory evulation of fish muscle was carried out. Fish oil replacement by rapeseed oil had no effects on fish survival, growth, feed conversion and yield. After 45 days (first sensory evoluation), flesh of fish fed diet with rapeseed oil was better senzory evaluated than fish fed fish oil diet. However, the later sensory evaluation didn?t show any statistical differences among the treatments.eng
dc.date.accepted2013-06-13
dc.description.departmentFakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-disciplineRybářstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam