Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVoříšková, Jarmila
dc.contributor.authorPalčisková, Barbara
dc.date.accessioned2021-11-30T09:40:05Z
dc.date.available2021-11-30T09:40:05Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10885
dc.description.abstractNa Školním zemědělském podniku bylo vybráno celkem 33 jalovic, z toho 13 jalovic pastevně odchovaných a 20 jalovic odchovaných stájovým způsobem. U těchto obou skupin byla sledována plodnost (věk při 1. otelení, inseminační interval, servis perioda) a mléčná užitkovost (množství mléka v kg, obsah tuku v %, množství tuku v kg, obsah bílkovin v % a množství bílkovin v kg). Věk při prvním otelení byl u pastevně odchovaných jalovic nižší, neboť při přirozené plemenitbě je vyšší % zabřeznutí, než je tomu u inseminací. Pozitivní vliv pastvy je pozorován pouze u inseminačního intervalu, který byl kratší u pastevně odchovaných jalovic. Ovšem dosažená hodnota servis periody byla příznivější u jalovic odchovaných stájovým odchovem. Produkce mléka (kg) byla zjištěna vyšší u dojnic odchovaných stájovým odchovem. Totéž platilo i u množství tuku (kg) a bílkovin (kg), což vyplývá z vyšší produkce mléka celkově. U procentuálního zastoupení tuků a bílkovin v mléce nebyl shledán téměř žádný rozdíl. Zjištěné výsledky pochází z malého souboru jalovic a pro objektivnější zhodnocení by bylo vhodné toto ověřit, aby bylo možné diskutovat o vlivu pastvy na produkční a reprodukční ukazatele.cze
dc.format48 s.
dc.format48 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectjalovicecze
dc.subjectplodnostcze
dc.subjectmléčná užitkovostcze
dc.subjectpastevní odchovcze
dc.subjectheifereng
dc.subjectfertilityeng
dc.subjectmilk yieldeng
dc.subjectgrazing breedingeng
dc.titleVyhodnocení produkčních a reprodukčních ukazatelů u pastevně odchovaných jaloviccze
dc.title.alternativeThe evaluation of productive and reproductive indicators by grazing reared heiferseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag18885
dc.description.abstract-translatedOn the school farm were selected a total of 33 heifers, 13 heifers, pasture bred heifers and 20 team-bred manner. For these two groups was observed fertility (age at first calving, insemination interval, service period) and milk yield (kg of milk, fat content in%, the amount of fat in kg,% protein content and protein in kg). Age at first calving was bred heifers on pasture lower, because the naturally% higher pregnancy rate than that of insemination. The positive effect of grazing is observed only for insemination interval was shorter in the pasture bred heifers. However, the achieved value of service period was favorable for the stable breeding heifers bred. Milk production (kg) was found higher in cows bred the stable breeding. The same was true even in the amount of fat (kg) and protein (kg), as a result of higher milk production overall. The percentage of fat and protein in milk was found almost no difference. The results come from a small set of heifers and objective assessment would be appropriate to verify this in order to discuss the impact of grazing on production and reproductive performance.eng
dc.date.accepted2012-06-07
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam