• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Posouzení úrovně výživy v daném zemědělském podniku

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (767.4Kb)
    Posudek vedoucího práce (1.275Mb)
    Posudek oponenta práce (1.155Mb)
    Průběh obhajoby práce (53.10Kb)
    Datum
    2011
    Autor
    Vávra, Jakub
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Smyslem bakalářské práce bylo posoudit úroveň výživy v daném zemědělském podniku, odhalit případné nedostatky a navrhnout opatření pro jejich odstranění. Na základě podkladů o složení krmných dávek pro dojené krávy byl zjištěn příjem živin kravami. Takto získané hodnoty byly porovnány s doporučeným obsahem živin uváděným v odborné literatuře. Dále byly od vedení podniku získány informace popisující používanou techniku krmení. Tato zjištění byla opět podrobena hodnocení na základě údajů získaných z literatury. Výsledkem práce bylo zjištění, že krmné dávky vyhovovaly nutriční hodnotou i dietetickými vlastnostmi potřebám dojnic v různých fázích laktace a v průběhu stání na sucho. Práce upozornila na nedostatky v systému krmení, které se týkaly fázové výživy. Bylo zjištěno, že všechny dojnice jsou během celého průběhu laktace krmeny jednotnou krmnou dávkou. Nebyly tedy zohledněny odlišné nároky dojnic v různých fázích laktace. Stejně tak nebyla brána v úvahu různá geneticky podmíněná užitkovost jednotlivých dojnic. Na základě těchto zjištění byla navržena opatření pro odstranění těchto nedostatků. Tyto návrhy spočívaly v důsledném dodržování zásad fázové výživy. Bylo doporučeno vytvořit alespoň dvě skupiny dojnic podle dosahované užitkovosti, což by v důsledku přispělo k omezení zbytečného překrmování dojnic s nízkou produkcí mléka. Dosáhlo by se snížení spotřeby drahých koncentrátů a tím by se ušetřily náklady na krmiva.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10970
    Kolekce
    • Zemědělská fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV