dc.contributor.advisor | Samková, Eva | |
dc.contributor.author | Baldíková, Eva | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:41:52Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:41:52Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.date.submitted | 2011-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11003 | |
dc.description.abstract | Mléko je díky své nutriční hodnotě a pH výborným živným médiem pro růst patogenních mikroorganismů. Stává se tak nebezpečným zdrojem alimentárních onemocnění, zvláště v kombinaci s nedodržováním hygieny výrobního procesu a 10 zlatých pravidel vydaných světovou zdravotnickou organizací WHO. Práce se zabývá popisem jednotlivých druhů patogenních mikroorganismů vyskytujících se v mléce a mléčných produktech, faktory, jež ovlivňují jejich růst a množení, a v neposlední řadě zdravotními riziky spojenými s konzumací. | cze |
dc.format | 76 s. | |
dc.format | 76 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | patogenní mikroorganismy | cze |
dc.subject | alimentární onemocnění | cze |
dc.subject | faktory růstu | cze |
dc.subject | prevence | cze |
dc.subject | food-borne pathogens | eng |
dc.subject | food-borne illness | eng |
dc.subject | growth factors | eng |
dc.subject | prevention | eng |
dc.title | Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných produktech | cze |
dc.title.alternative | Food-borne pathogens in milk and milk products | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 19547 | |
dc.description.abstract-translated | Thanks to its nutrition and pH values, milk is an excellent nutrient medium for the growth of food-borne pathogens. It therefore becomes a dangerous source of food-borne illness, especially in combination with infringement of hygiene guidelines during the production process and the 10 golden rules as published by the World Health Organization (WHO). The thesis describes the individual species of food-borne pathogens that occur in milk and dairy products, the factors that influence their growth and reproduction and, last but not least, it also describes the health risks that are linked to its consumption. | eng |
dc.date.accepted | 2011-06-21 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělské biotechnologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |