Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSamková, Eva
dc.contributor.authorBaldíková, Eva
dc.date.accessioned2021-11-30T09:41:52Z
dc.date.available2021-11-30T09:41:52Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11003
dc.description.abstractMléko je díky své nutriční hodnotě a pH výborným živným médiem pro růst patogenních mikroorganismů. Stává se tak nebezpečným zdrojem alimentárních onemocnění, zvláště v kombinaci s nedodržováním hygieny výrobního procesu a 10 zlatých pravidel vydaných světovou zdravotnickou organizací WHO. Práce se zabývá popisem jednotlivých druhů patogenních mikroorganismů vyskytujících se v mléce a mléčných produktech, faktory, jež ovlivňují jejich růst a množení, a v neposlední řadě zdravotními riziky spojenými s konzumací.cze
dc.format76 s.
dc.format76 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpatogenní mikroorganismycze
dc.subjectalimentární onemocněnícze
dc.subjectfaktory růstucze
dc.subjectprevencecze
dc.subjectfood-borne pathogenseng
dc.subjectfood-borne illnesseng
dc.subjectgrowth factorseng
dc.subjectpreventioneng
dc.titlePatogenní mikroorganismy v mléce a mléčných produktechcze
dc.title.alternativeFood-borne pathogens in milk and milk productseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag19547
dc.description.abstract-translatedThanks to its nutrition and pH values, milk is an excellent nutrient medium for the growth of food-borne pathogens. It therefore becomes a dangerous source of food-borne illness, especially in combination with infringement of hygiene guidelines during the production process and the 10 golden rules as published by the World Health Organization (WHO). The thesis describes the individual species of food-borne pathogens that occur in milk and dairy products, the factors that influence their growth and reproduction and, last but not least, it also describes the health risks that are linked to its consumption.eng
dc.date.accepted2011-06-21
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské biotechnologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam