dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Levorová, Silvie | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T10:39:14Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T10:39:14Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.date.submitted | 2013-04-12 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11705 | |
dc.description.abstract | Maso je nedílnou součástí pestré a vyvážené výživy člověka a je jedním
z hlavních předpokladů zdravého tělesného vývoje každého jedince. Hovězí maso
je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa
a vitamínu B2.
Bakalářská práce je zaměřena na výskyt a význam mastných kyselin v mase skotu, a je rozdělena do tří hlavních kapitol ? charakteristika a rozdělení mastných kyselin, význam a nutriční složení masa a zastoupení mastných kyselin v hovězím mase. Dále jsou v práci popsány faktory, jak vnější, tak vnitřní, které ovlivňují množství mastných kyselin v mase skotu.
Cílem této práce je zhodnotit obsah mastných kyselin v hovězím mase
a jejich význam pro stav konzumentů. | cze |
dc.format | 46 | |
dc.format | 46 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | maso | cze |
dc.subject | hovězí maso | cze |
dc.subject | mastné kyseliny | cze |
dc.subject | lidské zdraví | cze |
dc.subject | meat | eng |
dc.subject | beef | eng |
dc.subject | fatty acids | eng |
dc.subject | human health | eng |
dc.title | Zdravotně významné mastné kyseliny a jejich výskyt v mase skotu | cze |
dc.title.alternative | Problematics of healthy protected fatty acids in beef meat | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 23753 | |
dc.description.abstract-translated | Meat is an integral part of a varied and balanced nutrition. It is one of the main prerequisites of healthy physical development of each individual. The Beef
is biological very valuable. It has high contents amino acids, iron and vitamin B2.
The thesis is focused on the occurrence and importance of fatty acids in meat cattle, and is divided into three chapters ? classification and importance of fatty acids, nutrition value of meat and fatty acids composition in beef. Furthermore,
the work described factors affecting fatty acids composition.
The aim of this work is to evaluate the content of fatty acids in beef and their importance for the health of consumers. | eng |
dc.date.accepted | 2013-06-10 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |