Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorLevorová, Silvie
dc.date.accessioned2021-11-30T10:39:14Z
dc.date.available2021-11-30T10:39:14Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-12
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11705
dc.description.abstractMaso je nedílnou součástí pestré a vy­vážené výživy člověka a je jedním z hlavních předpokladů zdravého tě­lesného vývoje každého jedince. Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Bakalářská práce je zaměřena na výskyt a význam mastných kyselin v mase skotu, a je rozdělena do tří hlavních kapitol ? charakteristika a rozdělení mastných kyselin, význam a nutriční složení masa a zastoupení mastných kyselin v hovězím mase. Dále jsou v práci popsány faktory, jak vnější, tak vnitřní, které ovlivňují množství mastných kyselin v mase skotu. Cílem této práce je zhodnotit obsah mastných kyselin v hovězím mase a jejich význam pro stav konzumentů.cze
dc.format46
dc.format46
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmasocze
dc.subjecthovězí masocze
dc.subjectmastné kyselinycze
dc.subjectlidské zdravícze
dc.subjectmeateng
dc.subjectbeefeng
dc.subjectfatty acidseng
dc.subjecthuman healtheng
dc.titleZdravotně významné mastné kyseliny a jejich výskyt v mase skotucze
dc.title.alternativeProblematics of healthy protected fatty acids in beef meateng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag23753
dc.description.abstract-translatedMeat is an integral part of a varied and balanced nutrition. It is one of the main prerequisites of healthy physical development of each individual. The Beef is biological very valuable. It has high contents amino acids, iron and vitamin B2. The thesis is focused on the occurrence and importance of fatty acids in meat cattle, and is divided into three chapters ? classification and importance of fatty acids, nutrition value of meat and fatty acids composition in beef. Furthermore, the work described factors affecting fatty acids composition. The aim of this work is to evaluate the content of fatty acids in beef and their importance for the health of consumers.eng
dc.date.accepted2013-06-10
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam