dc.contributor.advisor | Klímová, Lenka | |
dc.contributor.author | Pechánková, Ivana | |
dc.date.accessioned | 2021-12-03T12:43:24Z | |
dc.date.available | 2021-12-03T12:43:24Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-05-02 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/20416 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce je zaměřena na ošetřovatelskou péči o klienty s potravinovou alergií.Hlavním cílem této práce je seznámit se s úlohou sestry v péči o klienta s potravinovou alergií, dále zjistit, jak se klienti s potravinovou alergií stravují a zda se vyskytují nějaké problémy ve stravování. Cílem je také zjistit, zda a jak klienti dodržují dietní opatření, které souvisí s jejich alergií. Šetření je prováděno za pomoci strukturovaného rozhovoru s klienty, kteří se léčí s alergií na potraviny a se sestrami, které pracují v alergologické ambulanci. | cze |
dc.format | 71 s., 8s. příloh | |
dc.format | 71 s., 8s. příloh | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | potravinová alergie | cze |
dc.subject | ošetřovatelská péče | cze |
dc.subject | ošetřovatelský proces | cze |
dc.subject | alergická reakce | cze |
dc.subject | sestra | cze |
dc.subject | klient | cze |
dc.subject | prevence | cze |
dc.subject | food allergy | eng |
dc.subject | nursing care | eng |
dc.subject | nursing process | eng |
dc.subject | allergic reactions | eng |
dc.subject | nurse | eng |
dc.subject | client | eng |
dc.subject | prevention | eng |
dc.title | Ošetřovatelská péče o klienty s potravinovou alergií | cze |
dc.title.alternative | Nursing Care of Clients with food Allergies | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 26251 | |
dc.description.abstract-translated | The thesis is focused on nursing care of clients with food alergií.Hlavním aim of this work is to introduce the role of nurses in the care of clients with food allergies, as well as find out how customers with food allergies eat and whether there are any problems in catering. It also aims to determine whether and how clients comply with dietary measures, which relate to their allergies. The survey is conducted using structured interviews with clients who are treated with food allergy and nurses working in the allergy clinic. | eng |
dc.date.accepted | 2012-06-01 | |
dc.description.department | Zdravotně sociální fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Všeobecná sestra | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zdravotně sociální fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Ošetřovatelství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Hellerová, Věra | |