Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "antioxidační aktivita"
Zobrazují se záznamy 1-5 z 5
-
Hodnocení vlivu odrůdy na obsah betalainových barviv v bulvách salátové řepy
(Jihočeská univerzita, 2020)Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit obsah betalainových barviv a zanalyzovat antioxidační aktivitu u vybraných odrůd salátové řepy. Práce je členěna do několika kapitol. V první části je nastíněna historie pěstování, ... -
Hodnocení změn obsahu vybraných bioaktivních látek v semenech lnu setého (<i>Linum usitatissimum</i> L.) během klíčení
(Jihočeská univerzita, 2019)Tato práce se zabývá určením vlivu klíčení na obsah některých bioaktivních látek lněného semene (Linum usitatissimum L.). Použita byla odrůda Libra, která byla nakličována po deset dní ve dvou variantách: ve tmě a při plném ... -
Příprava běžného pečiva s přídavkem alternativních mouk
(Jihočeská univerzita, 2021)Tématem bakalářské práce je výroba běžného pečiva za použití alternativních mouk. Použity byly výliskové mouky čtyř druhů olejnin (len setý, konopí seté, tykev olejná, ostropestřec mariánský). V literární části je definováno ... -
Vliv enzymové hydrolysy na rozpustnost a antioxidační vlastnosti izolátů bramborových proteinů získaných tepelnou koagulací
(Jihočeská univerzita, 2014)Bakalářská práce se zabývá vlivem enzymové hydrolýzy na změnu rozpustnosti bílkovinných izolátů a změnu jejich antioxidační aktivity. V práci byla použita průmyslová hlízová voda z odrůd Sibu a Ornella. Izoláty získané ... -
Zhodnocení produkčních parametrů vybraných odrůd salátové řepy
(Jihočeská univerzita, 2018)Předložená bakalářská práce se zabývá zhodnocením produkčních parametrů vybraného sortimentu odrůd salátové řepy. Byl založen maloparcelový pokus v rozsahu 6 odrůd (Alexis, Betina, Burpee´s golden, D´Egypte, Choggia, ...