• Hodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy 

      Binder, Richard (Jihočeská univerzita, 2013)
      Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením změn profilů zásobních bílkovin zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy. Analýzám byly podrobeny tři odrůdy jarního ječmene. ...
    • Ječmen jako funkční potravina 

      Nerad, František (Jihočeská univerzita, 2015)
      Cílem bakalářské práce je zhodnotit potenciál ječmene jako funkční potraviny a to vzhledem k obsahu rozličných biologicky aktivních látek s možným farmakologickým využitím. Úvodní část práce se zaměřuje na obecné informace ...
    • Pěstování obilnin v ekologickém zemědělství 

      Veselý, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
      V této práci byly porovnávány rozdíly mezi ekologickým, přechodným a konvenčním systémem hospodaření. Byly porovnávány výnosy zrna, množství agrotechniky a ekonomiky v jednom zvoleném podniku Farma Otročín s.r.o. V letech ...
    • Výroba jablečného pyré s obsahem Beta-glukanů z ječmene a ovsa 

      Vrzáková, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2014)
      Bakalářská práce se zabývá vlivem potravin na naše zdraví jsou to takzvané funkční potraviny. Aby byla potravina nazvána jako funkční, je třeba splňovat určitá kritéria. Kromě toho, že by měla prokazatelně přispívat ke ...