Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorElich, Markéta
dc.contributor.authorUrbanová, Magdalena
dc.date.accessioned2021-11-19T13:05:27Z
dc.date.available2021-11-19T13:05:27Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-03-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/2845
dc.description.abstractTeoretická část práce popisuje obecná východiska pro životosprávu, dále pak stravovací návyky u Romů žijících v sociálně vyloučených lokalitách a proměny jejich stravovacích návyků v čase. Praktická část práce sleduje stravovací návyky Romů žijících v sociálně vyloučené lokalitě v Českých Budějovicích, konkrétně v ulici V. Volfa. Sběr dat byl realizován prostřednictvím polořízených rozhovorů (kvalitativní sběr dat). Celkem bylo provedeno 10 rozhovorů s respondenty žijícími v sociálně vyloučené lokalitě v Českých Budějovicích na sídlišti Máj v ulici V. Volfa, která je definována v Analýze sociálně vyloučených romských lokalit a komunit v České republice a absorpčních kapacit subjektů působících v této oblasti (2006). Rozhovory jsou zaznamenány pomocí kasuistik a následně vyhodnoceny.cze
dc.format44 s., 30 s. příloh
dc.format44 s., 30 s. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectRomovécze
dc.subjectsociálně vyloučená lokalitacze
dc.subjectstravovací návykycze
dc.subjectpitný režimcze
dc.subjectzásady správné výživycze
dc.subjectkvalita stravovánícze
dc.subjectkvantita stravovánícze
dc.subjectRomany Peopleeng
dc.subjectSocially Excluded Localitieseng
dc.subjectEating Habitseng
dc.subjectDrinking Regimeeng
dc.subjectPrinciples of Good Nutritioneng
dc.subjectQuality of Eatingeng
dc.subjectQuantity of Eatingeng
dc.titleSonda do stravovacích návyků Romů v sociálně vyloučené lokalitě v Českých Budějovicíchcze
dc.title.alternativeProbe into the eating habits of Roma socially excluded in the location in České Budějoviceeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag21589
dc.description.abstract-translatedThe theoretical part describes the general basis for the diet, then eating habits of Roma living in socially excluded localities and changes in their eating habits over time. The practical part follows the eating habits of Roma living in the socially excluded area in the Czech Budejovice, specifically in the street V. Volf. The data were collected through semi structured interviews (qualitative data collection). A total of 10 interviews were conducted with respondents living in the socially excluded area in the Czech Budejovice Máj on a housing estate in the street Volf V, which is defined in the analysis of socially excluded Roma localities and communities in the Czech Republic and absorptive capacity of organizations working in this field (2006). The interviews are recorded using case studies and subsequently evaluated.eng
dc.date.accepted2011-05-30
dc.description.departmentTeologická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineSociální a charitativní prácecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Teologická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSociální péčecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeOpatrný, Michal


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam