• Analýza kontroly jakosti a distribuce výrobků v podniku 

      Gondeková, Renata (Jihočeská univerzita, 2008)
      Diplomová práce se zabývá analýzou logistiky ve vybraném potravinářském podniku, který je výrobcem mražených bramborových specialit. Diplomová práce analyzuje kontrolu kvality, řízení jakosti, skladování mražených výrobků, ...
    • Faktory ovlivňující spokojenost strávníků ve veřejném stravovacím zařízení 

      Frouzová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2015)
      Diplomová práce je zaměřena na zjištění spokojenosti strávníků, žáků a studentů tří jihočeských školních stravovacích zařízení. Formou dotazníkového šetření byly zjišťovány názory na spokojenost s pestrostí nabídky jídel, ...
    • Geodetické zaměření podélného profilu vybrané cyklostezky a jeho porovnání s jinými zdroji výškopisu 

      Nyiri, Filip (Jihočeská univerzita, 2021)
      Tato diplomová práce se zabývá tématem porovnání geodetického zaměření části cyklostezky u obce Purkarec s digitálním modelem povrchu 1G a digitálními modely reliéfu 4G, 5G a s vrstevnicemi z databáze ZABAGED. Jedním z ...
    • Hlavní ukazatele kvality medu a analytické metody k jejich stanovení 

      Dostálová, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2014)
      Tématem diplomové práce je zhodnocení vlivu včelí pastvy na kvalitu medu. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku jednotlivých druhů medů a jejich rozdílné složení. Jsou zde popsány základní fyzikální a chemické ...
    • Hodnocení pěstitelských nákladů, výnosů a kvality hlíz v podmínkách ekologického a konvenčního pěstování brambor 

      Malecha, Pavel (Jihočeská univerzita, 2010)
      V roce 2009 byl na Soběslavsku, v nadmořské výšce 614 m založen pokus s odrůdami brambor. Cílem bylo hodnocení pěstitelských nákladů, výnosů a vnitřní kvality hlíz v podmínkách ekologického a konvenčního systému hospodaření. ...
    • Jakost a kvalita jemně mělněných masných výrobků a jejich vliv na spotřebu 

      Průša, Radek (Jihočeská univerzita, 2012)
      Diplomová práce je zaměřená na problematiku jakosti a kvality jemně mělněných masných výrobků. Hlavním tématem je jakost a kvalita jemně mělněných masných výrobků ve vztahu ke spotřebě a vývoji technologií. V diplomové ...
    • Jakost a kvalita uzených mas a šunek - jejich vliv na spotřebu 

      Doleželová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2012)
      V této diplomové práci se zabývám kvalitou uzených mas a šunek ve vazbě na jejich spotřebu. U uzeného masa a šunek jsem se zaměřila a předkládala k porovnání vzorky, které pocházely z průmyslové výroby, od různých výrobců.
    • Kvalita osiv obilnin v České republice 

      Benková, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2015)
      Kvalitní rozmnožovací materiál je tvořen na poli. Vždy se jedná se o vztah semen a prostředí, který je ovlivněný agrotechnikou. V rámci České republiky byly odebrány vzorky certifikovaných osiv obilnin u vybraných zemědělců, ...
    • Kvalita potravinářské pšenice v jižních Čechách 

      Machovcová, Dana (Jihočeská univerzita, 2013)
      Kvalita potravinářské pšenice je ve zvoleném podniku hodnocena každoročně u všech dodávek ze zemědělské prvovýroby. V letech 2008 - 2012 byly stanoveny jednotlivé parametry u souborů o velikosti 42 - 222 vzorků, s výjimkou ...
    • Kvalita potravinářských odrůd pšenice v ZD Hodonice 

      Sabáček, Radek (Jihočeská univerzita, 2011)
      Pšenice patří mezi nejdůležitější plodiny na Světě. Největší část osevních ploch pšenice je využívána s cílem dosažení potravinářské kvality. Cílem této práce je posoudit hlavní kritéria kvality zrna pšenice u Zemědělského ...
    • Kvalita pšenice 

      Vokatá, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
      Hlavním cílem diplomové práce bylo posoudit odolnost vůči porůstání zrna jako základního kvalitativního parametru potravinářské pšenice u vybraných odrůd ozimé pšenice. Pokus byl založen ve vegetačním období 2014/2015 ...
    • Kvalitativní vlastnosti zrna tritikale 

      Plánská, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2014)
      Tritikale je kříženec žita a pšenice. Po obou rodičích získalo dobré vlastnosti. Je tolerantnější k horším pěstitelským podmínkám než pšenice a má dobrý zdravotní stav. Diplomová práce ,,Kvalitativní vlastnosti zrna ...
    • Metody řízení jakosti při příjmu syrového masa 

      Syrovátková, Monika (Jihočeská univerzita, 2011)
      Diplomová práce se zabývá oblastmi složení masa, systémů řízení kvality, zejména pak BRC (British Retail Consortium), IFS (International Food Standard), HACCP (analýzy rizik a kritických kontrolních bodů) a ISO ((Mezinárodní ...
    • Osiva polních plodin očima dneška 

      Ratajová, Alena (Jihočeská univerzita, 2009)
      ANOTACE V diplomové práci se pojednává o problematice množení a výroby osiv trav a jetelů. Soubor faktorů ovlivňujících úspěšnou výrobu osiva je celá škála. Cílem této práce je zaměření se pouze na jeden z těchto faktorů, ...
    • Porovnání senzorických vlastností točených piv 

      Čeněk, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2021)
      Diplomová práce se zabývá posouzením senzorických vlastností točených alkoholických piv z velkých a malých pivovarů ve dvou sezónních obdobích. U jednotlivých sledovaných vzorků byly hodnoceny vybrané senzorické vlastnosti, ...
    • Porovnání tvorby výnosu a kvality nahého a pluchatého ječmene 

      Marek, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
      Na pozemcích Jihočeské univerzity byl v roce 2015 založen jednoletý pokus,ve kterém byly porovnávány tři pluchaté a jedna nahá odrůda jarního ječmene, každá odrůda byla vyseta ve čtyřech opakováních. U každého opakování ...
    • Senzorické hodnocení konzumních mlék v závislosti na technologii výroby 

      Krůčková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
      Cílem diplomové práce bylo hodnocení konzumních mlék různě tepelně ošetřených pomocí preferenčních testů. Součástí práce byl dotazníkový průzkum provedený na základě navrženého dotazníku.
    • Senzorické hodnocení vybraného druhu masného výrobku v závislosti na technologii výroby 

      Lišková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2013)
      Tématem diplomové práce je senzorické hodnocení vybraného druhu masného výrobku v závislosti na technologii výroby. Práce se zabývá zjištěním postoje spotřebitelů k paštikám a dále podle vybraných senzorických metod ...
    • Sledování změn vybraných kvalitativních ukazatelů medu v závislosti na různých způsobech přikrmování včely medonosné 

      Trmalová, Františka (Jihočeská univerzita, 2018)
      Diplomová práce sleduje vybrané kvalitativní ukazatele medu v závislosti na různých způsobech výživy včelstva. Zjišťuje vliv na porušenost medu,obsah pevných látek v medu, kyselost medu, vodivost medu a stanovuje obsah ...
    • Spokojenost zákazníků s produkty dané společnosti ve vybrané lokalitě 

      Kupcová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2020)
      Tématem této diplomové práce je spokojenost zákazníků s produkty dané společnosti ve vybrané lokalitě. Byla vybrána skupina AGROMĚŘÍN a prodejna Rynek nacházející se v Českých Budějovicích, která bude podrobněji popsána. ...