Prohlížení Zemědělská fakulta dle autora "Kadlec, Jaromír"
-
Analýza jídelních lístků na vybrané základní škole z hlediska dodržování doporučených výživových dávek
Bartoš, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2010)Diplomová práce vychází z šetření, které bylo provedeno na Základní škole Velešín ve školním roce 2007/2008 a bylo zaměřeno na žáky pátých, sedmých a devátých ročníků. Cílem diplomové práce byla analýza jídelních lístků z ... -
Hodnocení nutriční kvality školních obědů a sledování stravovacích návyků a jejich změn u dětí ve věkové kategorii sedm až dvanáct let
Hlavatý, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2011)Cílem diplomové práce je posoudit skladbu jídelního lístku na vybrané základní škole v Suchém Vrbném v Českých Budějovicích pro děti ve věkové kategorii sedm až dvanáct let z hlediska zastoupení jednotlivých potravin a ... -
Hodnocení nutriční kvality školních obědů a sledování stravovacích návyků a jejich změn u studentů víceletého gymnázia
Havel, David (Jihočeská univerzita, 2012)Cílem diplomové práce bylo hodnocení stravovacích návyků studentů na víceletém gymnáziu. Sledováni byly studenti primy, tercie, kvinty a septimy gymnázia v Třeboni ve školním roce 2010/2011. Výzkum lze rozdělit do více ... -
Hodnocení parametrů pestrosti stravování u dětí v mateřské školce ve městě a na venkově
Madejová, Nina (Jihočeská univerzita, 2016)Cílem diplomové práce bylo porovnat pestrost stravování a plnění měsíčního potravinového koše v mateřských školách ve městě a na venkově. Vlastní šetření probíhalo v MŠ Palackého v Třebíčí a v MŠ Čáslavice v okrese Třebíč. ... -
Hodnocení pestrosti stravování středoškolských studentů ve vybraných školních jídelnách
Bečková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020) -
Kvalita výživy dětí mladšího školního věku
Jurásková, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)V diplomové práci se zabývám výživou a stravováním dětí mladšího školního věku. Vlastní výzkum probíhal na ZŠ a ZUŠ Vltava, Bezdrevská 3, České Budějovice a lze ho rozdělit na čtyři části. První část spočívala ve vyhodnocení ... -
Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základní školy
Honzejková, Sára (Jihočeská univerzita, 2017)Mléko a mléčné produkty jsou ve výživě dětí nezastupitelné. Látky, které mléko obsahuje, napomáhají dětem ke správnému růstu a vývoji. Jedná se například o plnohodnotné bílkoviny, či vápník, a je tedy nutné dětem mléko ... -
Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly
Küffnerová, Nela (Jihočeská univerzita, 2018)Cílem diplomové práce bylo hodnocení senzorických vlastností borůvkových a rybízových džemů slazených vybranými steviol-glykosidy a jejich porovnání s dalšími sladidly. Pro hodnocení senzorických vlastností byly použity ... -
Porovnání stravovacích návyků aktivních sportovců a běžné populace dospělých osob
Ťuková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2016)Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit rozdíly v nutričním složení stravy a množství přijatých živin u osob, které se aktivně věnují silovému sportu a dospělými osobami, které sportují pouze rekreačně, ve věkovém rozmezí ... -
Posouzení jídelních lístků školních jídelen na vybraných základních školách z hlediska pestrosti stravování a dodržování spotřebního koše
Blehová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2020)Diplomová práce byla řešena ve dvou zvolených jídelnách základních škol ve městě Humpolec. Výzkum proběhl ve školním roce 2018/2019. Cílem diplomové práce bylo porovnat pestrost stravování a plnění spotřebního koše ... -
Posouzení stravovacích návyků a nutriční zásobenosti u seniorů
Vávra, Radek (Jihočeská univerzita, 2010)Diplomová práce byla řešena v domově seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích. Jejím cílem bylo posouzení stravovacích návyků a nutriční zásobenosti u seniorů v ústavní péči, včetně hodnocení skladby jídelníčku a analýza ... -
Příprava receptury bezlepkového chleba obohaceného o vybrané antioxidanty a posouzení jeho senzorické hodnoty
Pechová, Klára (Jihočeská univerzita, 2018)Chléb patří k základním potravinám již více než 30.000 let. Připravuje se především pečením, kde důležitou funkci hraje lepek. Gluten neboli lepek je důležitý pro držení plynu v těstě, aby se dosáhlo požadované struktury, ... -
Senzorické hodnocení vybraných obilných nápojů
Urban, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)Cílem diplomové práce bylo senzorické a nutriční hodnocení rostlinných nápojů. Analýza se zaměřila na rýžové a ovesné nápoje. Část populace má zdravotní problémy při konzumaci mléka. Určitou náhradou tak mohou být nápoje ... -
Sledování kvality školního stravování a posouzení stravovacích návyků a jejich změn u starších žáků na vybrané základní škole
Mileretová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)Diplomová práce byla řešena na Základní škole T. G. Masaryka v Blatné ve školním roce 2009/2010. Cílem práce bylo, po dohodě s vedením školy, posoudit potravinovou a nutriční skladbu obědů dle nutričních požadavků pro ... -
Sledování kvality školního stravování a posouzení stravovacích návyků a jejich změn žáků druhého stupně na vybrané základní škole
Švec, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)Diplomová práce byla zpracována na základě šetření, které probíhalo na ZŠ Blatenská v Horažďovicích ve školním roce 2010/2011 a zabývala se problematikou výživy žáků ve věkových kategoriích 10-13 let a 13-15 let. Cíl práce ... -
Sledování nutriční kvality školních obědů a hodnocení pestrosti jídelního lístku na vybrané základní škole
Plojharová, Anna (Jihočeská univerzita, 2015) -
Sledování obsahu selenu ve výživě vysokoškolských studentů
Kratochvílová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2016)Práce je zaměřena na sledování příjmu selenu u vybraných vysokoškolských studentů z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Pro experimentální část byla použita metoda získávání hodnot sledovaných nutrientů prostřednictvím ... -
Sledování obsahu vitamínu D ve stravě vysokoškolských studentů
Kaletová, Nikol (Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit úroveň saturace vitamínem D u vybrané skupiny vysokoškolských studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Pro výzkum byla použita metoda zapisovaného jídelníčku. Výzkumný ... -
Srovnání stravovacích návyků žáků základní školy v malé obci a v krajském městě
Mátlová, Zdislava (Jihočeská univerzita, 2021)Práce se věnuje tématu stravovacích návyků žáků druhého stupně základní školy. Téma výživy dětí je velmi významnou kategorií vědeckého bádání. Školní věk je označován jako dynamický věk především pro fyzický růst a duševní ... -
Vyhodnocení pestrosti stravování a životního stylu u vybrané skupiny seniorů
Jana, Václav (Jihočeská univerzita, 2019)Téma diplomové práce bylo vybráno z důvodu mého pracovního působení ve Slatinných lázních Třeboň a osobním zájmem o zdravý životní styl. Cílem předkládané diplomové práce je posoudit na základě dotazníkového šetření ...