Prohlížení Zemědělská fakulta dle autora "Smetana, Pavel"
-
Aplikace nových legislativních předpisů v označování potravin a výrobků z nich v České republice
Procházková, Helena (Jihočeská univerzita, 2017)Označování potravin poskytuje spotřebitelům jednoduché, srozumitelné a konzistentní informace o nakupovaných potravinách, které jim umožní činit moudrá rozhodnutí. Potravinářské obaly obsahují spojení mezi zemědělskými ... -
Implementace normy ISO 14001 v průmyslovém podniku
Houzim, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)Práce se zabývá problematikou implementace systému environmentálního managementu dle standardu ISO 14001 ve vybraném podniku. Cílem práce bylo navrhnout vhodný postup implementace normy ISO 14001 završený úspěšnou certifikací. -
Jakost a kvalita jemně mělněných masných výrobků a jejich vliv na spotřebu
Průša, Radek (Jihočeská univerzita, 2012)Diplomová práce je zaměřená na problematiku jakosti a kvality jemně mělněných masných výrobků. Hlavním tématem je jakost a kvalita jemně mělněných masných výrobků ve vztahu ke spotřebě a vývoji technologií. V diplomové ... -
Jakost a kvalita masných výrobků a jejich vliv na pozici výrobků na trhu
Navrátilová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2011)Cílem mé diplomové práce je sledovat vliv kvality masných výrobků a jejich složení z pohledu použitých surovin na výši produkce. U vybraného sortimentu masných výrobků jsem se zaměřila na jejich kvalitu a sledování změny ... -
Jakost a kvalita uzených mas a šunek - jejich vliv na spotřebu
Doleželová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2012)V této diplomové práci se zabývám kvalitou uzených mas a šunek ve vazbě na jejich spotřebu. U uzeného masa a šunek jsem se zaměřila a předkládala k porovnání vzorky, které pocházely z průmyslové výroby, od různých výrobců. -
Klamavé značení potravin - maso, mléko, koření
Vaňková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)V České republice je výroba potravin jedním z nejdůležitějších odvětví zpracovatelského průmyslu. Snahou výrobců, distributorů a kontrolních orgánů je v maximální možné míře omezit produkci zdravotně závadných výrobků. ... -
Kvalita potravinářského výrobku a její vliv na spotřebu
Mašek, Robert (Jihočeská univerzita, 2015) -
Kvalitativní ukazatele vybraných masných výrobků vyrobených ve standardní a bio- kvalitě
Jarošová, Martina (Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo porovnat přítomnost použitých konzervačních látek a základních složek masných výrobků vyrobených v běžné a bio - kvalitě. V praktické části bylo provedeno polarizační měření vzorků obou kvalit ... -
Metody řízení jakosti při příjmu syrového masa
Syrovátková, Monika (Jihočeská univerzita, 2011)Diplomová práce se zabývá oblastmi složení masa, systémů řízení kvality, zejména pak BRC (British Retail Consortium), IFS (International Food Standard), HACCP (analýzy rizik a kritických kontrolních bodů) a ISO ((Mezinárodní ... -
Obsah základních analytických složek ve vybraných masných výrobcích
Křiváková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)Cílem této práce bylo ve vybraných masných výrobcích (minimálně 50 kusů výrobků) stanovit vybrané analytické hodnoty (obsah vody, tuku, bílkovin, kolagenních částí a soli) pomocí metody NIR. Za materiál bylo zvoleno pět ... -
Optimalizace procesu sušení trvanlivých masných výrobků
Borkovcová, Alena (Jihočeská univerzita, 2014)Moje diplomová práce se zabývá optimalizací procesu trvanlivých masných výrobků. Výzkumem bylo zjištěno, že sušením trvanlivého masného výrobku docházelo k postupnému úbytku vody a snížení hodnoty aw pod 0,85. Tuk a sůl ... -
Optimalizace sklizně chmele ve vztahu k dosažení maximálních kvalitativních ukazatelů produktu
Pešina, Milan (Jihočeská univerzita, 2013)V diplomové práci je analyzován a hodnocen obsah a složení hořkých kyselin metodou HPLC a index skladování chmele (HSI). Uvedené metody byly aplikovány na vzorcích odebíraných ze čtyř odrůd chmele (Žatecký poloraný červeňák, ... -
Optimalizace systému kontrolních kritických bodů v masozpracujícím podniku
Kabešová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014) -
Optimalizace systému kontroly hygieny ve vybraném provozu - porážka a bourárna
Vlčková, Irena (Jihočeská univerzita, 2015)HACCP (Systém analýzy rizik a řízení kritických bodů) je vědecky založený systém řízení zdravotní nezávadnosti potravin. Tento systém identifikuje nebezpečí a rizika ve výrobě potravin a navrhuje efektivní řídící a ... -
Porovnání senzorických vlastností točených piv
Čeněk, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývá posouzením senzorických vlastností točených alkoholických piv z velkých a malých pivovarů ve dvou sezónních obdobích. U jednotlivých sledovaných vzorků byly hodnoceny vybrané senzorické vlastnosti, ... -
Porovnání vybraných kvalitativních ukazatelůtepelně opracovaných masných výrobků z různých distribučních sítí
Tesařová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2015)Masné výrobky patří do oblíbené skupiny konzumovaných potravin. Se zrušením státních norem po roce 1992 dochází k nárůstu distribuce produktů do obchodních sítí pod stejným označením, ale lišícím se složením. Na vybraných ... -
Porovnání vybraných parametrů výčepních piv a ležáků z komerčních pivovarů a z minipivovaru
Hejtmánková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2020)Diplomová práce porovnává vybrané kvalitativní parametry výčepních piv a ležáků vyrobených ve velkých pivovarech a v minipivovarech. V první části práce jsou stručně popsány základní suroviny pro výrobu piva. Dále je popsána ... -
Porovnání základních analytických hodnot drůbežího masa v tržní síti
Sadlak, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2017) -
Porovnání základních analytických hodnot hovězího masa v tržní síti
Kameníková, Petra (Jihočeská univerzita, 2017) -
Posouzení kvality piva v minipivovarech
Jiráková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)Cílem této diplomové práce je posouzení kvality piva v minipivovarech. Teoretická část se zabývá charakteristikou minipivovarů, jejich historií, výrobou piva v minipivovarech a použitých surovin. Tato část je zakončena ...