• Analýza pivovarského odvětví v Jihočeském kraji s ohledem na minipivovary 

      Neubauer, Patrik (Jihočeská univerzita, 2021)
      Tato diplomová práce se zabývá analýzou pivovarnického odvětví v Jihočeském kraji s ohledem na minipivovary a vývojem pivovarského odvětví od roku 2015 v daném kraji. Literární rešerše je zaměřena především na základní ...
    • Podnikatelský záměr - vybudování minipivovaru 

      Holub, Jan (Jihočeská univerzita, 2021)
      Cílem diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu - vybudování minipivova-ru. Práce je rozdělena na dvě části. První část obsahuje vymezení základních pojmů, které slouží k sestavení podnikatelského záměru. Jsou ...
    • Porovnání senzorických vlastností točených piv 

      Čeněk, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2021)
      Diplomová práce se zabývá posouzením senzorických vlastností točených alkoholických piv z velkých a malých pivovarů ve dvou sezónních obdobích. U jednotlivých sledovaných vzorků byly hodnoceny vybrané senzorické vlastnosti, ...
    • Posouzení kvality piva v minipivovarech 

      Jiráková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
      Cílem této diplomové práce je posouzení kvality piva v minipivovarech. Teoretická část se zabývá charakteristikou minipivovarů, jejich historií, výrobou piva v minipivovarech a použitých surovin. Tato část je zakončena ...
    • Senzorické hodnocení nealkoholických piv v závislosti na technologii výroby 

      Brabcová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2013)
      Cílem této diplomové práce bylo senzorické posouzení nealkoholických piv v závislosti na technologii výroby. Pomocí senzorické analýzy bylo hodnoceno deset vzorků nealkoholických piv od různých pivovarů. Nealkoholická piva ...
    • Sledování změn vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování 

      Havlíčková, Martina (Jihočeská univerzita, 2020)
      Cílem práce je sledovat závěrečnou fázi výroby piva v cylindrokonických kvasných a zracích tancích. Úkolem je sledovat a měřit základní analytické parametry při dokvášení piva, mezi které se řadí: % alkohol (hmot.), % ...
    • Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva 

      Novák, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
      Diplomová práce se zabývá sledováním vybraných jakostních parametrů chemické analýzy v průběhu zrání piva. Sledován byl průběh změnu obsahu alkoholu, skutečný a zdánlivý extrakt v pivu, extrakt původní mladiny a stupeň ...
    • Spokojenost spotřebitelů s produkty pivovarského odvětví se zaměřením na minipivovary 

      Opolzer, Pavel (Jihočeská univerzita, 2020)
      Předmětem diplomové práce bylo charakterizovat spotřebitele a jejich spokojenost s produkty pivovarského odvětví, se zaměřením na minipivovary. V úvodu práce je přiblížena situace na zdejším trhu a v literární rešerši jsou ...
    • Trendy v českém pivovarnictví 

      Poláčková, Alžběta (Jihočeská univerzita, 2020)
      Tato diplomová práce se zabývá trendy v českém pivovarnictví. Diplomová práce je rozdělena na dvě části - literární rešerši a praktickou část. V literární rešerši se práce věnuje historii pivovarnictví ve světě a v České ...