Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "beer"
Zobrazují se záznamy 1-9 z 9
-
Analýza pivovarského odvětví v Jihočeském kraji s ohledem na minipivovary
(Jihočeská univerzita, 2021)Tato diplomová práce se zabývá analýzou pivovarnického odvětví v Jihočeském kraji s ohledem na minipivovary a vývojem pivovarského odvětví od roku 2015 v daném kraji. Literární rešerše je zaměřena především na základní ... -
Podnikatelský záměr - vybudování minipivovaru
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu - vybudování minipivova-ru. Práce je rozdělena na dvě části. První část obsahuje vymezení základních pojmů, které slouží k sestavení podnikatelského záměru. Jsou ... -
Porovnání senzorických vlastností točených piv
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývá posouzením senzorických vlastností točených alkoholických piv z velkých a malých pivovarů ve dvou sezónních obdobích. U jednotlivých sledovaných vzorků byly hodnoceny vybrané senzorické vlastnosti, ... -
Posouzení kvality piva v minipivovarech
(Jihočeská univerzita, 2015)Cílem této diplomové práce je posouzení kvality piva v minipivovarech. Teoretická část se zabývá charakteristikou minipivovarů, jejich historií, výrobou piva v minipivovarech a použitých surovin. Tato část je zakončena ... -
Senzorické hodnocení nealkoholických piv v závislosti na technologii výroby
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem této diplomové práce bylo senzorické posouzení nealkoholických piv v závislosti na technologii výroby. Pomocí senzorické analýzy bylo hodnoceno deset vzorků nealkoholických piv od různých pivovarů. Nealkoholická piva ... -
Sledování změn vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování
(Jihočeská univerzita, 2020)Cílem práce je sledovat závěrečnou fázi výroby piva v cylindrokonických kvasných a zracích tancích. Úkolem je sledovat a měřit základní analytické parametry při dokvášení piva, mezi které se řadí: % alkohol (hmot.), % ... -
Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva
(Jihočeská univerzita, 2020)Diplomová práce se zabývá sledováním vybraných jakostních parametrů chemické analýzy v průběhu zrání piva. Sledován byl průběh změnu obsahu alkoholu, skutečný a zdánlivý extrakt v pivu, extrakt původní mladiny a stupeň ... -
Spokojenost spotřebitelů s produkty pivovarského odvětví se zaměřením na minipivovary
(Jihočeská univerzita, 2020)Předmětem diplomové práce bylo charakterizovat spotřebitele a jejich spokojenost s produkty pivovarského odvětví, se zaměřením na minipivovary. V úvodu práce je přiblížena situace na zdejším trhu a v literární rešerši jsou ... -
Trendy v českém pivovarnictví
(Jihočeská univerzita, 2020)Tato diplomová práce se zabývá trendy v českém pivovarnictví. Diplomová práce je rozdělena na dvě části - literární rešerši a praktickou část. V literární rešerši se práce věnuje historii pivovarnictví ve světě a v České ...