Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "questionnaire survey"
Zobrazují se záznamy 1-11 z 11
-
Agroturistika jako přínos k zaměstnanosti ve venkovském prostoru
(Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce se věnuje zkoumání vlivu agroturistiky na zaměstnanost ve venkovském prostoru. Nejprve se zabývá popisem cestovního ruchu, jeho základních druhů a forem. Nicméně největší pozornost je věnována agroturistice, ... -
Aplikace nových legislativních předpisů v označování potravin a výrobků z nich v České republice
(Jihočeská univerzita, 2017)Označování potravin poskytuje spotřebitelům jednoduché, srozumitelné a konzistentní informace o nakupovaných potravinách, které jim umožní činit moudrá rozhodnutí. Potravinářské obaly obsahují spojení mezi zemědělskými ... -
Mikrobiální kontaminace masa používaného ke krmení psů a koček v rámci syrové diety
(Jihočeská univerzita, 2021)Krmení syrovou dietou, neboli BARF, je způsob krmení, který je založen na syrovém mase, vnitřnostech a přílohách. Cílem práce bylo (i) prostřednictvím dotazníkového šetření mezi chovateli, kteří krmí BARF (n=307) prověřit ... -
Posouzení jednotlivých navržených možností revitalizace plochy brownfieldu
(Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce "Posouzení jednotlivých navržených možností revitalizace vybraného brownfieldu" je tvořena ze dvou částí. V první, teoretické části je definován pojem brownfield a s ním spojené termíny, dělení, možnosti ... -
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
(Jihočeská univerzita, 2021)Senzorická kvalita mléčných výrobků, u nichž byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným, může mít vliv na preference spotřebitelů. Cílem práce bylo posoudit senzorické vlastnosti mléčných produktů a produktů, u nichž byla ... -
Spokojenost spotřebitelů s produkty pivovarského odvětví se zaměřením na minipivovary
(Jihočeská univerzita, 2020)Předmětem diplomové práce bylo charakterizovat spotřebitele a jejich spokojenost s produkty pivovarského odvětví, se zaměřením na minipivovary. V úvodu práce je přiblížena situace na zdejším trhu a v literární rešerši jsou ... -
Spotřebitelské vnímání biopotravin a jejich značek
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce se zaměřuje na průzkum spotřebitelského vnímání biopotravin a jejich označení. Práce charakterizuje ekologické zemědělství, biopotraviny a proces jejich kontroly a označování. Cílem je zjistit, jaké je ... -
Vliv přerušení chladírenského řetězce na růst mikroorganismů v mléce
(Jihočeská univerzita, 2016)Syrové mléko je jedním z nejvíce sledovaných produktů, nejen z hlediska mikrobiálního, ale také z hlediska technologického, chemického a senzorického. Cílem diplomové práce bylo sledování vlivu přerušení chladírenského ... -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývala senzorickým hodnocením vybraných druhů mlék (čerstvé a trvanlivé; obě ve variantě plnotučné a polotučné) a jejich přijatelnosti v závislosti na demografických faktorech. Dalším cílem bylo ... -
Zahuštěné a sušené mléčné výrobky a jejich využití v potravinářském a krmivářském průmyslu
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo posoudit využití a preference zahuštěných a sušených mléčných výrobků. Pro tento účel byly vytvořeny dva dotazníky. Dotazníkového šetření zaměřeného na využití a preference potravinářských produktů ... -
Založení a řízení malého podniku
(Jihočeská univerzita, 2008)Diplomová práce je postavena na tvorbě podnikatelského plánu, který popisuje veškeré zásadní vnitřní i vnější faktory spojené se založením nového podniku. Součástí podnikatelského plánu je dotazník, pomocí něhož byl proveden ...