Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "sensory analysis"
Zobrazují se záznamy 1-20 z 20
-
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
(Jihočeská univerzita, 2017)Teoretická část se zabývá celiakií, jejími symptomy a diagnostikou. Dále jsou v teoretické části popsány základní principy bezlepkové diety a jsou zmíněny některé bezlepkové potraviny dostupné na českém trhu. Celou kapitolu ... -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
(Jihočeská univerzita, 2019)Tématem této diplomové práce je výroba bezlepkového chleba z přirozeně bezlepkových druhů mouky, který bude obohacen vhodnými přidanými látkami, které zvýší antioxidační aktivitu a přirozeně ovlivní strukturu tohoto pečiva ... -
Porovnání vybraných kvalitativních ukazatelůtepelně opracovaných masných výrobků z různých distribučních sítí
(Jihočeská univerzita, 2015)Masné výrobky patří do oblíbené skupiny konzumovaných potravin. Se zrušením státních norem po roce 1992 dochází k nárůstu distribuce produktů do obchodních sítí pod stejným označením, ale lišícím se složením. Na vybraných ... -
Posouzení kvality vybraných pekařských výrobků určených pro zvláštní výživu
(Jihočeská univerzita, 2013)Předmětem diplomové práce je téma "Posouzení kvality vybraných pekařských výrobků určených pro zvláštní výživu". V teoretické části je zmapována legislativa pekařských výrobků, charakterizovány vstupní suroviny a technologický ... -
Problematika kvality masa a kančího pachu
(Jihočeská univerzita, 2013)Tato diplomová práce je zaměřena na zpracování informací o problematice kvality masa a kančího pachu. Využití masa kanečků je v posledních letech velmi časté téma v oblasti welfare zvířat. Kromě tradiční kastrace prasat, ... -
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu
(Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce je rozdělena na literární rešerši a zpracování vlastního výzkumu. Literární rešerše se zabývá klasifikací, složením a technologickými postupy při výrobě jogurtů. Dále je zde kapitola o metodách a využití ... -
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na technologii výroby
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem této diplomové práce bylo vyhodnotit prostřednictvím senzorické analýzy vybrané druhy jogurtů a to na základě dvou technologií výroby, kterými jsou metoda tanková a metoda termostatová. Byly vybrány 4 druhy bílých ... -
Senzorické hodnocení nealkoholických piv v závislosti na technologii výroby
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem této diplomové práce bylo senzorické posouzení nealkoholických piv v závislosti na technologii výroby. Pomocí senzorické analýzy bylo hodnoceno deset vzorků nealkoholických piv od různých pivovarů. Nealkoholická piva ... -
Senzorické hodnocení vybraného druhu masného výrobku v závislosti na technologii výroby
(Jihočeská univerzita, 2013)Tématem diplomové práce je senzorické hodnocení vybraného druhu masného výrobku v závislosti na technologii výroby. Práce se zabývá zjištěním postoje spotřebitelů k paštikám a dále podle vybraných senzorických metod ... -
Senzorické hodnocení vybraných obilných nápojů
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem diplomové práce bylo senzorické a nutriční hodnocení rostlinných nápojů. Analýza se zaměřila na rýžové a ovesné nápoje. Část populace má zdravotní problémy při konzumaci mléka. Určitou náhradou tak mohou být nápoje ... -
Substituce řepného cukru rostlinou Stevia rebaudiana a její vliv na senzorickou jakost vybraných výrobků.
(Jihočeská univerzita, 2013)Hlavním cílem této práce bylo u vybraných výrobků nahradit řepný cukr rostlinným sladidlem z rostliny Stevia Rebaudiana Bertoni a posoudit vliv této náhrady na senzorické vlastnosti výsledných produktů. Bylo vyrobeno celkem ... -
Testování schopnosti hodnotitelů při senzorické analýze
(Jihočeská univerzita, 2016)Předkládaná diplomová práce se zabývá testováním schopnosti hodnotitelů při senzorické analýze se zaměřením na zkoumání citlivosti chuti. Hodnocení proběhlo mezi studenty Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých ... -
Uplatnění mouky z hlíz topinamburu ve výrobě výrobků z mletého masa
(Jihočeská univerzita, 2017)Topinambur hlíznatý je minoritní hlíznatá okopanina, která ve svých hlízách obsahuje glukofruktan inulin, ceněný pro jeho pozitivní vliv na lidský organismus. Cílem práce bylo vyhodnotit uplatnění mouky z hlíz topinamburu ... -
Viskozita a kyselost vybraných druhů bílých jogurtů
(Jihočeská univerzita, 2015)Cílem diplomové práce bylo posoudit kyselost a viskozitu bílých jogurtů v závislosti na různém přídavku sušeného odstředěného mléka a pomocí některé z metod senzorické analýzy vyhodnotit vnímání těchto vlastností mladými ... -
Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti džemů z vybraných druhů ovoce
(Jihočeská univerzita, 2017)V mé diplomové práci se zabývám rozdělením a použitím sladidel při výrobě ovocných pomazánek. V teoretické části se zaměřuji na rozdělení sladidel a jejich klasifikaci. Dále také uvádím postupy výroby a rozdělení ovocných ... -
Vliv použitých sladidel na senzorické vlastnosti nápojů z vybraných druhů ovoce
(Jihočeská univerzita, 2017)Předmětem práce bylo senzorické zhodnocení použitých sladidel v nápojích z vybraných druhů ovoce. V rámci senzorické analýzy byl použit jablečný mošt a dále hruškový, meruňkový, višňový a černorybízový nektar. Tyto nápoje ... -
Vliv surovin a technologie na senzorickou jakost čokolády
(Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce s názvem Vliv surovin a technologie na senzorickou jakost čokolády se zabývá v teoretické části popisem komodity, její legislativou, surovinami pro výrobu čokolády, náhradou některých základních surovin a ... -
Vliv vybraných parametrů na kvalitu masných výrobků
(Jihočeská univerzita, 2015)Tato diplomová práce se zabývá senzorickou analýzou vybraných druhů trvanlivých masných výrobků v závislosti na technologii výroby. Jejím cílem je pomocí senzorického hodnocení a poté statistického vyhodnocení porovnat, ... -
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
(Jihočeská univerzita, 2015)Předmětem této diplomové práce bylo zhodnocení využití náhradních sladidel u vybrané skupiny nealkoholických nápojů z hlediska ovlivnění senzorické jakosti. Pomocí vybraných metod senzorické analýzy bylo hodnoceno pět druhů ... -
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
(Jihočeská univerzita, 2017)Předmětem této diplomové práce bylo zhodnocení využití náhradních sladidel u vybrané skupiny nealkoholických nápojů z hlediska ovlivnění senzorické jakosti. Pomocí vybraných metod senzorické analýzy byly hodnoceny čtyři ...