Prohlížení Zemědělská fakulta dle předmětu "senzorické hodnocení"
Zobrazují se záznamy 1-8 z 8
-
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
(Jihočeská univerzita, 2017)Teoretická část se zabývá celiakií, jejími symptomy a diagnostikou. Dále jsou v teoretické části popsány základní principy bezlepkové diety a jsou zmíněny některé bezlepkové potraviny dostupné na českém trhu. Celou kapitolu ... -
Posouzení možností využití celých klásků pšenice špaldy pro přípravu pekařských produktů
(Jihočeská univerzita, 2018)Pšenice špalda (Triticum spelt L.) se běžně zpracovává na celozrnnou mouku především v BIO kvalitě. Celozrnná mouka neobsahuje pluchy, ty jsou před mletím odstraněny a v potravinářském průmyslu se běžně nevyužívají. Tato ... -
Příprava receptury bezlepkového chleba obohaceného o vybrané antioxidanty a posouzení jeho senzorické hodnoty
(Jihočeská univerzita, 2018)Chléb patří k základním potravinám již více než 30.000 let. Připravuje se především pečením, kde důležitou funkci hraje lepek. Gluten neboli lepek je důležitý pro držení plynu v těstě, aby se dosáhlo požadované struktury, ... -
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
(Jihočeská univerzita, 2021)Senzorická kvalita mléčných výrobků, u nichž byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným, může mít vliv na preference spotřebitelů. Cílem práce bylo posoudit senzorické vlastnosti mléčných produktů a produktů, u nichž byla ... -
Senzorické hodnocení vybraných mléčných produktů
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem diplomové práce bylo provést pomocí některé z metod senzorické analýzy vyhodnocení vybraných mléčných produktů. Na základě navrženého dotazníku se provedl zároveň průzkum týkající se spotřeby a obliby vybraných ... -
Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy
(Jihočeská univerzita, 2016)Práce se zabývá pekařskou kvalitou zrna pšenice špaldy (Triticum spelta L.) ve srovnání s pšenicí setou (Triticum aestivum L.). V různých poměrech byly smíchány mouky vyrobené z pšenice špaldy a pšenice seté (celkem bylo ... -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývala senzorickým hodnocením vybraných druhů mlék (čerstvé a trvanlivé; obě ve variantě plnotučné a polotučné) a jejich přijatelnosti v závislosti na demografických faktorech. Dalším cílem bylo ... -
Vybrané kvalitativní ukazatele jednodruhových medů z oblastí České republiky
(Jihočeská univerzita, 2015)Tématem diplomové práce je porovnání vybraných kvalitativních ukazatelů u vzorků jednodruhových medů získaných z oblastí České republiky a u vzorků medů prodávaných v různých prodejních sítích v České republice. Teoretická ...