dc.contributor.advisor | Kukačka, Vladislav | |
dc.contributor.author | Vodičková, Markéta | |
dc.date.accessioned | 2021-12-08T12:15:43Z | |
dc.date.available | 2021-12-08T12:15:43Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-27 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/33570 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce se zabývá názory zaměstnanců restauračních zařízení na kouření a zákaz kouření v restauracích. Hlavním cílem mé diplomové práce je zjistit, jaký názor mají zaměstnanci restauračních zařízení na kouření a eventuální zákaz kouření v restauracích. Pro naplnění cílů jsem zpracovala teoretickou část, ve které vysvětluji základní pojmy, které se týkají kouření, pasivního kouření, zdravotních důsledků kouření a prevence kouření. V závěru teoretické části rozebírám legislativu protikuřáckého zákona a problematiku ochrany zdraví při práci v restauracích.
V praktické části popisuji stanovený cíl, úkoly práce, hypotézy a metodiku mé diplomové práce. Výzkumné šetření provádím metodou dotazníku vlastní konstrukce, který je určen pro zaměstnance náhodně vybraných restauračních zařízení v Českých Budějovicích. K vyhodnocení všech získaných dat využívám statistické metody - chí kvadrát testu, kterým ověřím předem stanovené hypotézy. Výsledky vyhodnocuji
a interpretuji. | cze |
dc.format | 62 s | |
dc.format | 62 s | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | kouření | cze |
dc.subject | pasivní kouření | cze |
dc.subject | restaurace | cze |
dc.subject | zaměstnanci | cze |
dc.subject | smoking | eng |
dc.subject | second-hand smoking | eng |
dc.subject | restaurants | eng |
dc.subject | staff | eng |
dc.subject | employee | eng |
dc.title | Názor zaměstnanců restauračních zařízení na kouření a zákaz kouřen | cze |
dc.title.alternative | The employee's opinion restaurants on smoking and smoking prohibition in restaurants | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 45366 | |
dc.description.abstract-translated | This diploma thesis deals with restaurants employee's attitude to smoking and restaurant smoking ban. The main goal of my diploma thesis is to reveal these restaurant employee's attitudes. I composed a theofetical part for fulfilling this goal, where all the crucial terms, related to smoking, second-hand smoking, health consequences and smoking precaution are explained. Current anti-smoke legislation and occupational safety and health in restaurants are analysed at the end of the theoretical part. In the practical part, there I describe the set main goal and other goals of the thesis, its hypotheses and methodology. The survey is carried out via a self-constructed. questionnaire, which was handed to randomly chosen restaurants employees in České Budějovice. I used statistical methods - chi-square tests - to assess all the gained data and test the hypotheses that had been settled in advance. The results are consequently assessed and interpreted. | eng |
dc.date.accepted | 2017-05-30 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Vychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdraví | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Mgr. | |
dc.thesis.degree-program | Vychovatelství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Kornatovská, Zuzana | |