Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorGrančay, Josef
dc.date.accessioned2021-12-09T06:55:43Z
dc.date.available2021-12-09T06:55:43Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2015-04-24
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35081
dc.description.abstractTato práce je zaměřena na zhodnocení vývoje spotřeby zvěřiny v letech 1989 2010 v České republice. Porovnává nejen spotřebu, ale i složení a obsah živin s dalšími druhy nejvíce konzumovaného masa. Zvěřina nefiguruje v žebříčku spotřeby na nejvyšších pozicích. Práce shrnuje podmínky zpracování zvěřinového masa, jeho ošetření a zrání. Pojednává i o podmínkách prodeje zvěřiny, kdy zvláště zdůrazňuje potřebu a povinnost laboratorního vyšetření a zdravotní nezávadnosti masa. V práci je uveden i počet jednotlivých druhů zvěřiny a jeho vývoj za posledních 22 let. Přičemž je dán prostor ke srovnání. Spotřeba zvěřinového masa se mírně zvyšuje, prostor pro růst ale i nadále zůstává.cze
dc.format27 s. (4 091 znaků)
dc.format27 s. (4 091 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectZvěřinacze
dc.subjectmasocze
dc.subjectspotřeba masacze
dc.subjectskladování masacze
dc.subjectzrání masacze
dc.subjectVenisoneng
dc.subjectmeateng
dc.subjectmeat consuptioneng
dc.subjectstorage of meateng
dc.subjectcuring meateng
dc.titleVývoj spotřeby vybraných druhů zvěřiny v ČR v letech 1989 - 2010cze
dc.title.alternativeTrends in the consumption of selected types wild animals in the Czech Republic in years 1995 - 2010eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag33804
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis is focused on the evaluation of game meat consumption trends from 1989 2010 in Czech Republic. Compares not only its consumption, but also the composition and and nutrient content to other most consumed meats, as game does not reach the top positions of consumption. The thesis summarizes the processing conditions of game, its handling and aging. It also deals with distribution regulations, putting emphasis on laboratory testing and wholesomeness of meat. The work presents the figures of various types of game and its development over the last 22 years. Where in the space is given for comparison. Game meat consumption increases slightly, but room for growth remains.eng
dc.date.accepted2016-06-01
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam