dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Grančay, Josef | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T06:55:43Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T06:55:43Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2015-04-24 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/35081 | |
dc.description.abstract | Tato práce je zaměřena na zhodnocení vývoje spotřeby zvěřiny
v letech 1989 2010 v České republice. Porovnává nejen spotřebu, ale i složení
a obsah živin s dalšími druhy nejvíce konzumovaného masa. Zvěřina nefiguruje v žebříčku spotřeby na nejvyšších pozicích.
Práce shrnuje podmínky zpracování zvěřinového masa, jeho ošetření a zrání. Pojednává i o podmínkách prodeje zvěřiny, kdy zvláště zdůrazňuje potřebu
a povinnost laboratorního vyšetření a zdravotní nezávadnosti masa.
V práci je uveden i počet jednotlivých druhů zvěřiny a jeho vývoj
za posledních 22 let. Přičemž je dán prostor ke srovnání.
Spotřeba zvěřinového masa se mírně zvyšuje, prostor pro růst ale i nadále zůstává. | cze |
dc.format | 27 s. (4 091 znaků) | |
dc.format | 27 s. (4 091 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Zvěřina | cze |
dc.subject | maso | cze |
dc.subject | spotřeba masa | cze |
dc.subject | skladování masa | cze |
dc.subject | zrání masa | cze |
dc.subject | Venison | eng |
dc.subject | meat | eng |
dc.subject | meat consuption | eng |
dc.subject | storage of meat | eng |
dc.subject | curing meat | eng |
dc.title | Vývoj spotřeby vybraných druhů zvěřiny v ČR v letech 1989 - 2010 | cze |
dc.title.alternative | Trends in the consumption of selected types wild animals in the Czech Republic in years 1995 - 2010 | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 33804 | |
dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis is focused on the evaluation of game meat consumption trends from 1989 2010 in Czech Republic. Compares not only its consumption, but also the composition and and nutrient content to other most consumed meats, as game does not reach the top positions of consumption.
The thesis summarizes the processing conditions of game, its handling and aging. It also deals with distribution regulations, putting emphasis on laboratory testing and wholesomeness of meat.
The work presents the figures of various types of game and its development over the last 22 years. Where in the space is given for comparison.
Game meat consumption increases slightly, but room for growth remains. | eng |
dc.date.accepted | 2016-06-01 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |