Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPícha, Kamil
dc.contributor.authorNováková, Pavlína
dc.date.accessioned2021-11-19T14:42:00Z
dc.date.available2021-11-19T14:42:00Z
dc.date.issued2007
dc.date.submitted2007-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/3654
dc.description.abstractCílem této práce bylo analyzovat a zhodnotit současnou situaci dispozičního řešení prodejní plochy, struktury sortimentu a celkovou nákupní atmosféru ve vybraném obchodním domě Prior ČR, a.s. v Českých Budějovicích. Na základě zjištěných skutečností a zpracovaných teoretických poznatků byla doporučena možná opatření ke zlepšení využití dispoziční plochy a byly navrhnuty možné cesty ke zvýšení spokojenosti zákazníků. Především ve stanovení směru nákupu a zlepšení pohybu zákazníků po maloobchodní jednotce prostřednictvím navrhnutého nového dispozičního řešení. Při porovnání s vybranou podobnou konkurenční jednotkou formou bodového subjektivního hodnocení byl obchodní dům Prior v průměru bodů lépe hodnocen. Průzkumem prováděném prostřednictvím dotazníků byla zjištěna celková průměrná spokojenost zákazníků, která činí 81,67 %. Z celkových výsledků je patrné, že rekonstrukce 1. patra obchodního domu je zdařilá, působí moderním dojmem a při rekonstrukci byly použity kvalitní materiály v souladu s prodávaným sortimentem. Rozmístěním jednotlivého prodejního zařízení a sortimentu je vyhovující. Převládá větší procento lidí, kteří hodnotí obchodní dům vesměs kladně, především strukturu sortimentu a příjemnou nákupní atmosféru.cze
dc.format91 s.
dc.format91 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectdispoziční řešenícze
dc.subjectstruktura sortimentucze
dc.subjectnákupní atmosféracze
dc.subjectspace management of selling areaeng
dc.subjectproduct rage structureeng
dc.subjectshopping atmosphereeng
dc.titleAnalýza dispozičního řešení prodejní plochy a struktury sortimentucze
dc.title.alternativeANALYSIS OF THE SPACE MANAGEMENT OF SELLING AREAL AND ITS PRODUCT RANGE STRUCTUREeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag8365
dc.description.abstract-translatedThe aim of the work was to analyze and evaluate the present situation of the space management of a selling area, product range structure as well as a shopping atmosphere in a selected department store Prior CR in Ceske Budejovice (Budweiser). On the base of realized facts and theoretical findings, possible steps and actions towards the improvement of the layout of the selling area have been recommended and possible ways of increasing the customers’ satisfaction have been proposed. A newly proposed dispositional layout embodies mainly in the definition of the shopping direction and smoother movement of customers around the retail shop. When comparing with a competitive retail of a similar character by using a point system of subjective evaluation the PRIOR department store was assessed as more competitive within the points gained. On the basis of the questionnaire survey the average customers’ satisfaction taking on 81.67% has been made out. From the summary surveys and results it is obvious that the reconstruction of the first floor of the department store has worked out more than satisfactorily providing a modern, dynamic impression as there had been modern, high-quality materials used in the reconstruction with a view to the assortment of goods to be sold. The disposition of individual facilities and equipment is convenient and suitable. There is a greater number of people who assess the department store positively, the product range structure and a pleasant shopping atmosphere in particular.eng
dc.date.accepted2007-06-07
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodně podnikatelský oborcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam