Zpracování podnikatelského plánu
Abstrakt
Bakalářská práce se zabývá vypracováním podnikatelského plánu. Podnikatelský plán je psán na otevření nové burgerie v Českých Budějovicích. Teoretická část obsahuje vysvětlení základních pojmů a problémů, se kterými se podnikatel setkává. Jsou zde popsány různé struktury podnikatelských plánů. Praktická část je zaměřena na rozšíření stávajícího občerstvení Bouda. Podrobně se zde analyzují potřeby zákazníků, konkurenční síla a kvalita dodavatelů. Burgerie pod názvem Bouda Burgers House se nachází nedaleko centra Českých Budějovic. Je to strategické místo, kde se pohybuje velké množství potencionálních zákazníků. V práci je podrobně popsáno, jaké druhy produktů jsou nabízeny. Pomocí vzorečků se počítají jednotlivé finanční indikátory. Jeden z ukazatelů je kalkulace nákladů. Podnikateli ukáže, za jakou cenu musí produkt prodat, aby jeho podnikání nebylo ztrátové. V závěru práce se projekt hodnotí, zda je úspěšný a dlouhodobě udržitelný.