Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJaneček, Petr
dc.contributor.authorSismilichová, Nikola
dc.date.accessioned2022-03-08T13:27:29Z
dc.date.available2022-03-08T13:27:29Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-09-07
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/37575
dc.description.abstractPotravinový odpad je globální problém. Existují různé alternativy, jak zpracovat odpad z podnikových praxí a domácností. Část literárního výzkumu popisuje tyto alternativy. Food waste management je jednou z alternativ, jak snížit počet hladovějících. Literární rešerše byla tvořena na základě informací čerpaných z českých a cizojazyčných zdrojů, internetových i knižních. Bakalářská práce analyzuje využití potravinového odpadu v České republice v Jihočeském kraji. Práce se zabývá skladovatelností potravin a jejich zpracování v restauraci Tank ONO. Cílem výzkumu je zaznamenávat množství odpadů, které produkuje. Jedná se o otázku měření a pozorování. Současně se výzkum zaměřuje na velikost porcí servírovaných zákazníkům. Podle toho určí, zda jsou části nadměrné a zda pomáhají k odpadu. Součástí výzkumu je dotazníkové šetření, který hodnotí spokojenost zákazníků v restauraci a zaznamenává jejich smýšlení o případném odpadu. Práce navrhuje vhodná řešení, jak předcházet zbytečnému odpadu a ušetřit peníze.cze
dc.format70 s. (95 304 znaků)
dc.format70 s. (95 304 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectFood waste managementcze
dc.subjectskladovatelnostcze
dc.subjecttřídění a likvidace odpadůcze
dc.subjectušetřit penízecze
dc.subjectFood waste managementeng
dc.subjectsustainabilityeng
dc.subjectwaste sorting and destructioneng
dc.subjectsave moneyeng
dc.titleFood waste management v podnicích služeb cestovního ruchucze
dc.title.alternativeFood Waste Management in companies of tourism serviceseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag50113
dc.description.abstract-translatedFood waste is global problems. There are various alternatives how processing the waste from corporate practices and households. Part of literary research describes these alternatives. In the theoretical sections are mention the individual sectors united with problems of famine. Food waste management is one of many alternatives how to reduce the number of hungry people. These industries are processed based on resources that are relevant to the industry. The bachelor thesis analyses using food waste management in the Czech Republic in South Bohemian Region. The thesis deals with the sustainability of foods and their processing in the Tank ONO Restaurant. The target of the research is recording the quantity of waste it produces and how disposes it. This is a question of measurement and observation. At the same time, research focuses on the size of portions served to customers. Accordingly, it determines whether of the portions are excessive and if it helps to expletive waste. The part of the research is views of restaurant guests, which identifies the questionnaire survey. At the end it compares the assumptions with the results. It suggests appropriate solutions of how to prevent unnecessary waste and save money.eng
dc.date.accepted2018-10-08
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam