dc.contributor.advisor | Švarcová, Marie | |
dc.contributor.author | Šedivcová, Veronika | |
dc.date.accessioned | 2022-03-08T13:31:09Z | |
dc.date.available | 2022-03-08T13:31:09Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.date.submitted | 2018-04-13 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/37747 | |
dc.description.abstract | Cílem diplomové práce je analyzovat marketingovou komunikaci v plzeňské firmě Chladírenský servis Jedlička a zjistit, jaké trendy marketingové komunikace mohou být ve společnosti využity nebo již jsou využívány. První částí diplomové práce je literární rešerše. V této části jsou definovány pojmy marketing, komunikace, marketingová komunikace a nové trendy v marketingové komunikaci. Jako nové trendy v marketingové komunikaci jsou definovány online marketing, virální marketing, mobilní marketing, event marketing a guerilla marketing. Druhá část diplomové práce je praktickou částí. V této části jsou popsány jednotlivé nástroje marketingové komunikace, které společnost využívá. Tato část se také zabývá historií marketingové komunikace ve společnosti, kdy firma nesprávně užívala jako marketingovou komunikaci reklamu ve smyslu jednosměrného toku informací. Nyní již užívá pojem marketingová komunikace ve smyslu dvousměrného toku informací. Společnost používá tuto marketingovou komunikaci: online marketing, proužkovou reklamu na YouTube, Facebook - u těchto tří sleduje zpětnou vazbu. Pro rok 2018 plánuje společnost uspořádat eventovou akci. Používá také sponzorství. Společnosti byly navrženy tyto zlepšen: 1. Zlepšit komunikaci na Facebooku prostřednictvím zapojení více zaměstnanců a také reagovat na komentáře. 2. Zaměřit se na zahraniční trhy a vytvořit webové stránky také v anglické a německé verzi. 3. Podpora uspořádání eventové akce a návrh na uspořádání dnu otevřených dveří. 4. Začít sledovat zpětnou vazbu QR kódů. 5. Vytvořit zápisník, kam by zaměstnanci zapisovali dotazy zákazníků a vedení být je 2x měsíčně procházelo a odpovídalo na ně. | cze |
dc.format | 61 stran | |
dc.format | 61 stran | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | marketing | cze |
dc.subject | komunikace | cze |
dc.subject | marketingová komunikace | cze |
dc.subject | nové trendy v marketingové komunikaci | cze |
dc.subject | marketing | eng |
dc.subject | communication | eng |
dc.subject | marketing communication | eng |
dc.subject | new trends of marketing communication | eng |
dc.title | Nové trendy v marketingové komunikaci a jejich využití ve vybrané firmě | cze |
dc.title.alternative | New trends in marketing communication and their use in chosen company | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 50451 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this thesis is to analyse marketing communication of pilsen company Chladírenský servis Jedlička and to find out which trends of company's marketing communication can be used or are used. The first part of thesis is literary research. This part discusses concepts such as marketing, communication, marketing communication and new trends in marketing communications. As marketing trends are definited online marketing, viral marketing, mobile marketing, event marketing and guerilla marketing. The second part of thesis is a practical part. In this part instruments of Chladírenský servis Jedlička's marketing communication are discussed. This part deal with history of marketing communication of chosen company, when company mistakenly considered advertising in the sense of a one-way flow of information as its marketing communication. At present, however, the company uses the concept of marketing communication in the right sense, two- or more-way flow of information. For marketing communication the company uses online marketing, banner advertising on YouTube, Facebook,and watchs their feedback. Futhermore the company plans an event marketing for year 2018. The company also uses QR codes and sponsorships. Several improvements are recommended to the company. The first suggestion is to improve a Facebook communication engaging more employees in marketing communication and responding to comments on posts. The second suggestion is to focus on foreign customers and create websites in foreign languages. The third suggestion is to support event marketing of the company events this for existing and potential customers. The fourth suggestion is to make another shocking events. The fifth suggestion is to start watching a feedback from QR codes. The last suggestion is to create a notebook whither employees write questions from customers which management would deal with twice a month. | eng |
dc.date.accepted | 2018-05-30 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obchodní podnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |