• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Diplomové práce
    • Pedagogická fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Diplomové práce
    • Pedagogická fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Vietnamská kuchyně jako nástroj integrace vietnamské menšiny do české společnosti

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (2.270Mb)
    Posudek vedoucího práce (1.918Mb)
    Posudek oponenta práce (74.26Kb)
    Průběh obhajoby práce (294.8Kb)
    Datum
    2018
    Autor
    Marková, Romana
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Práce popisuje roli vietnamské kuchyně v procesu integrace vietnamské menšiny v České republice. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá pojmem integrace jako takové, uvádí její vymezení a členění. Dále se soustřeďuje na integrační politiku vlády České republiky. Dále práce čtenáře seznamuje s pojmem kultura, kulturní citlivost, interkulturní setkání a kontakt. V teoretické části jsou dále představována centra na podporu integrace a neziskové organizace v ČR zabývající se podporou integrace a dále to, jakou hraje v tomto procesu roli jídlo a do jaké míry se tyto organizace na roli jídla soustředí. Dále je zde také uváděn způsob prezentace vietnamské kuchyně v České republice. Dále se teoretická část práce zaměřuje specificky na pojem jídlo, na vietnamskou kuchyni a stručné představení typických vietnamských pokrmů. Diplomová práce reflektuje důležité poznatky týkající se problematiky jídla jako nástroje integrace, které slouží jako východisko pro následující praktickou část. Praktická část je věnována samotnému výzkumu, jehož hlavním úkolem bylo pomocí polostrukturovaného rozhovoru zjistit, jakou roli hraje jídlo v procesu integrace, jakým způsobem je vnímána vietnamská kuchyně v České republice a do jaké míry vědomě užívají oslovené organizace ve své praxi jídlo jako jeden ze způsobů integrace a jak reflektují jeho účinnost v integračním procesu. Dochází rovněž ke shrnutí, jaké výhody má představení kultury prostřednictvím jídla a jaké případné nevýhody to obnáší, či do jaké míry se lze seznamovat s cizí kulturou prostřednictvím jídla.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/38307
    Kolekce
    • Pedagogická fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV