Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPícha, Kamil
dc.contributor.authorKocandová, Pavlína
dc.date.accessioned2021-11-22T11:53:20Z
dc.date.available2021-11-22T11:53:20Z
dc.date.issued2008
dc.date.submitted2008-09-19
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/3861
dc.description.abstractHlavním cílem mé bakalářské práce bylo analyzovat nabídku biopotravin v provozovnách veřejného stravování. Dále pak připravit a provést marketingový výzkum na zjištění nabídky ve veřejném stravování pomocí dotazníkového šetření. Teoretická část byla věnována teorii, čerpala z odborné literatury a jiných dostupných zdrojů. Tato část se zabývala biopotravinami, řešila, co jsou biopotraviny a jak se označují, jejich zpracování, skladování, evidenci a přepravu. Dále byla tato část věnována ekologickému zemědělství, jeho cílům, kontrole a certifikaci produkce. Řešila i otázku společného stravování a v neposlední řadě se zabývala definicí a teorií marketingového výzkumu. V praktické části byl proveden vlastní výzkum, jehož cílem bylo zjistit, zda vybrané provozovny a zařízení veřejného stravování nabízí některé biopotraviny či ne, kterým biopotravinám dávají přednost, s jakou odezvou se u konzumentů setkali, popřípadě z jakého důvodu nezařazují biopotraviny a zda do budoucnosti uvažují zařadit biopotraviny do své nabídky. Výzkum byl proveden v Jihočeském kraji (okolí Českých Budějovic a Třeboně) pomocí dotazníkového šetření, formou ústního a telefonického dotazování na základě nahodilého výběru.cze
dc.format50 s., 6 s. obr. příloh.
dc.format50 s., 6 s. obr. příloh.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectBiopotravinacze
dc.subjectmarketingový výzkumcze
dc.subjectveřejné stravování.cze
dc.subjectOrganic foodeng
dc.subjectmarketing researcheng
dc.subjectgastronomy.eng
dc.titleAnalýza nabídky biopotravin ve veřejném stravovánícze
dc.title.alternativeAnalysis of the Supply of Biofood in the Community Feedingeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag8905
dc.description.abstract-translatedThe main object of my bachelor work was to analyse supply of organic food in of gastronomy. Then also to prepare and accomplish market research in order to discovery supply in gastronomy through questionnaire survey. Theoretical part was devoted to theory, gathered from scholarly literature and other available sources. This part engaged organic food, introduced the notion of organic food and their labeling, their processing, storage, registration and transport. Furthermore this part was devoted to the organic farming, its objectives, control and certification and production. This part dealt with question of communal feeding and not at least definitions and theory of marketing research were explained. The empirical part presents results of own research, whose objective was to find out, if chosen establishments and facilities of gastronomy offer some organic food or not, which kind of organic food they prefer, which response of consumers they met or why they don’t offer biofoods. In that case, there was a question if they suppose to incorporate organic food to their offer in the future. Research was pursued in South Bohemia region (particularly in the area of České Budějovice and Třeboň) through a questionnaire survey, by manner of verbal and telephone surveying using method of accidental sampling.eng
dc.date.accepted2008-10-13
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam