Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPeterka, Jiří
dc.contributor.authorHauserová, Tereza
dc.date.accessioned2022-03-09T07:08:28Z
dc.date.available2022-03-09T07:08:28Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-04-20
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/38969
dc.description.abstractStévie sladká neboli Stevia rebaudiana Bertoni je rostlina s velice zajímavým a doposud s málo využitým potenciálem. Je to subtropická rostlina s až 300x vyšší sladivostí, než je sladivost sacharózy. Často se využívá jako náhrada cukru sladidlo, vhodné pro diabetiky a lidi trpící nadváhou. Do práce je zapracována charakteristika rostliny, botanický popis, podmínky pěstování a chemické složení rostliny. Praktická část se zabývá sledováním růstu rostlin Stévie sladké během vegetace, její klíčivostí, rozmnožováním, pěstování v polních podmínkách a přezimováním. Cílem práce bylo rozšíření poznatků z hlediska pěstování, způsobu rozmnožování a možnosti přezimování rostlin Stévie sladké. Byl založen polní pokus, se zaměřením na teplotní ukazatele během vegetačního období a její vliv na celkové množství přezimovaných rostlin. Byl hodnocen výnos suché hmoty rostlin z jednotky plochy a statistické zpracování s vyhodnocením výsledků.cze
dc.format46 s.
dc.format46 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectStévie sladkácze
dc.subjectStevia rebaudiana Bertonicze
dc.subjectklíčivostcze
dc.subjectrozmnožovánícze
dc.subjectpěstovánícze
dc.subjectsklizeňcze
dc.subjectpřírodní nekalorické sladidlocze
dc.subjectsteviosidcze
dc.subjectSteviaeng
dc.subjectStevia rebaudiana Bertonieng
dc.subjectgerminationeng
dc.subjectreproductioneng
dc.subjectcultivationeng
dc.subjectharvesteng
dc.subjectnatural non- caloric sweetenereng
dc.subjectsteviosideng
dc.titleAgrotechnická opatření při pěstování a sklizni Stévie sladké (Stevia Rebaudiana Bertoni) v polních podmínkáchcze
dc.title.alternativeAgrotechnical measures in cultivation and harvesting Stevia rebaudiana (Stevia Rebaudiana Bertoni ) in field conditionseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag50621
dc.description.abstract-translatedStevia or Stevia rebaudina Bertoni is a plant with very intresting but up to this date not very utilised potential. It a subtropical plant with a sweeting power us much as 300 times higher than in case of sucrose. It is often used as a compensation for sugar- sweetener, suitable for diabetics and people who suffer from overweight. There is processed the characteristics of the plant, botanical description, conditions of cultivation and chemical composition. The practical part elaborates on growing stevia, her germination, reproduction, growing in field conditions and hibernation. The purpose of the thesis was to expand the knowledge regarding cultivation, reproduction methods and wintering options of the stevia plants. A field and a greenhouse experiments were staged with a focus on temperature indicators during the growing season and their impact on the total number of wintered plants. The dry matter yield of the plants was rated per an area unit and statistical processing with experiment results.eng
dc.date.accepted2018-06-06
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam