dc.contributor.advisor | Doležalová, Hana | |
dc.contributor.author | Malátová, Tereza | |
dc.date.accessioned | 2023-03-07T08:45:22Z | |
dc.date.available | 2023-03-07T08:45:22Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.date.submitted | 2019-04-13 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/39831 | |
dc.description.abstract | Nová potravinářská legislativa EU ustanovila povinnost uvádět alergeny u hotových pokrmů, a vymezila konkrétní možnosti realizace. Cílem práce je zjistit způsoby uvádění alergenů v nabídce pokrmů a nápojů u vybraných restaurací. Analyzována bude zároveň spokojenost zákazníků s jednotlivými způsoby podáváním informací o alergenech. V závěru pak bude uvedeno doporučení reflektující požadavky evropské legislativy a názory provozovatelů stravovacích služeb i jejich zákazníků. | cze |
dc.format | 53 s. (62 364 znaků) | |
dc.format | 53 s. (62 364 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | alergenní látka | cze |
dc.subject | alergie | cze |
dc.subject | intolerance | cze |
dc.subject | stravovací zařízení | cze |
dc.subject | potravinové alergeny | cze |
dc.subject | informační povinnost | cze |
dc.subject | allergenic substances | eng |
dc.subject | allergy | eng |
dc.subject | intolerance | eng |
dc.subject | catering facilities | eng |
dc.subject | food allergens | eng |
dc.subject | information duty | eng |
dc.title | Uvádění alergenů v podmínkách stravovacích zařízení | cze |
dc.title.alternative | Allergen labelling in catering facilities | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 53597 | |
dc.description.abstract-translated | The new EU food legislation established an obligation to indicate allergens to prepared meal and defined specific ways of providing this information. The aim of this work is to look for possibilities of allergen labeling on menu. This work is devoted to the analysis of customer satisfaction with individual ways of information about allergens. In conclusion, there is a recommendation that includes the requirements of European legislation and the opinions of customers of catering facilities. | eng |
dc.date.accepted | 2019-05-27 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obchodní podnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |