Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDoležalová, Hana
dc.contributor.authorRysová, Kateřina
dc.date.accessioned2023-03-07T08:46:33Z
dc.date.available2023-03-07T08:46:33Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/39957
dc.description.abstractCílem práce je zjistit postoje českých spotřebitelů ke kvalitě ovoce a zeleniny na českém trhu. Rovněž je zkoumána kvalita ovoce a zeleniny v prodejních formátech. Teoretická část zahrnuje obecnou charakteristiku ovoce a zeleniny, konvenční a ekologické zemědělství a další certifikační systémy, produkci a spotřebu ovoce a zeleniny a zahraniční obchod. Práce popisuje kvalitu potravin a biopotravin, kvalitu čerstvého ovoce a zeleniny, legislativní požadavky. Praktická část zkoumá prostřednictvím dotazníkového šetření, jak spotřebitelé vnímají kvalitu ovoce a zeleniny na českém trhu. Dále byl proveden průzkum v obchodních řetězcích a specializovaných prodejnách v Českých Budějovicích a ve Vlašimi. Pro výzkum byly vybrána červená jablka, banány, rajčata a okurky. Obchodům byly uděleny body a jako nejlepší je označen ten obchodní řetězec, který získal nejméně bodů. Praktická část byla zakončena strukturovaným rozhovorem se zakladatelkou Potravinové banky v Českých Budějovicích.cze
dc.format94 s.
dc.format94 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectovocecze
dc.subjectzeleninacze
dc.subjectkvalita ovoce a zeleninycze
dc.subjectobchodní řetězcecze
dc.subjectspecializované prodejnycze
dc.subjectdotazníkové šetřenícze
dc.subjectfruitseng
dc.subjectvegetableseng
dc.subjectquality of fruits and vegetableseng
dc.subjectretail chainseng
dc.subjectspecialized storeeng
dc.subjectques-tionnaire surveyeng
dc.titleKvalita ovoce a zeleniny na českém trhucze
dc.title.alternativeThe Quality of Fruit and Vegetables on the Czech Marketeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag53679
dc.description.abstract-translatedThe aim of this work is to find out the attitudes of Czech consumers to the quality of fruit and vegetables on the Czech market. The quality of fruit and vegetables in sales formats is also investigated. The theoretical part includes general characteristics of fruits and vegetables, conventional and organic farming and other certification systems, production and consumption of fruit and vegetables and foreign trade. The work describes the quality of food and organic food, the quality of freshness fruit and vegetables and legislative requirements.The practical part examines during questionnaire survey how consumers perceive the quality of fruit and vegetables on the Czech market. In this section was conducted research in retail chains and specialized stores in České Budějovice and Vlašim. For the research were selected red apples, bananas, tomatoes and cucumbers. Shops have been awarded points and the winner is the shop which got least points. The practical part was concluded with a structured interview with the founder of the Food Bank in České Budějovice.eng
dc.date.accepted2019-06-05
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam