Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorPlánská, Miroslava
dc.date.accessioned2023-03-07T12:16:23Z
dc.date.available2023-03-07T12:16:23Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/41609
dc.description.abstractObecně můžeme říci, že znaky, které se týkají dokvašování různých druhů piv, nejsou pro veřejnost přímým ukazatelem, co se týče kvality piva. I přesto, že tyto vlivy přímo ovlivňují senzorické vlastnosti finálního produktu. Stává se zavádějícím, že neznalost označování piva vede konzumenty k mylným představám a domněnce, že např. 12 stupňové pivo, obsahuje 12 % alkoholu. U hodnocených vzorků probíhalo spodní kvašení a monitorování závěrečné výroby piva v cylindrokónických kvasných a zracích tancích. Měřením základních analytických parametrů dokvašování piva byly měřeny parametry jako obsahové a hmotnostní procenta v pivu, extrakt, zdánlivý extrakt a mladina. Zde je nejdůležitější především úbytek extraktu a přibývání alkoholu v čase, přičemž hodnota mladiny se téměř nemění.cze
dc.format40 s.
dc.format40 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectfermentační procesycze
dc.subjectpivocze
dc.subjectdokvašovánícze
dc.subjectcylindro-konický tankcze
dc.subjectfermentation processeseng
dc.subjectbeereng
dc.subjectfermentationeng
dc.subjectcylinder-conical tankeng
dc.titleVliv zrání na vybrané ukazatele pivacze
dc.title.alternativeInfluence of beer aging on selected indicatorseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag54205
dc.description.abstract-translatedIt is possible to say, that signs, connected with fermentation of different kinds of beer, are not direct indicators of beer quality. Although these processes directly affect sensory characteristics of final product. Ignorance of bottle labelling could be misleading, because it can lead consumers to wrong idea that 12-degree beer means 12% of alcohol. Bottom-fermentation of evaluated samples and monitoring final beer production were going in cylindrical-conical beer fermentation tanks. By measuring basic analytical parameters of fermentation, there were evaluated features like content percentage, proportion by mass, apparent extract and wort. There is the most significant decrease of extract and increase of alcohol in dependence on time, while there is almost no change in amount of wort.eng
dc.date.accepted2019-06-06
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam