Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSamková, Eva
dc.contributor.authorVačlenová Macháčková, Lucie
dc.date.accessioned2024-03-12T09:13:29Z
dc.date.available2024-03-12T09:13:29Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-05-19
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43560
dc.description.abstractCílem této bakalářské práce bylo pomocí vybraných faktorů (věk, pohlaví) zjistit preference ve výběru mléčných výrobků spotřebiteli. V literárním přehledu byly popsány druhy mléčných výrobků a faktory ovlivňující jejich výběr. Za účelem získání potřebných dat byl vytvořen jednoduchý anonymní dotazník, který byl předložen 101 respondentům. Zjištěné výsledky ukazují, že nejvíce oblíbeným mléčným výrobkem byl sýr, a to u mužů (45 %) i žen (53 %). Muži preferovali spíše mléko plnotučné (65 %), zatímco ženy polotučné (52 %). Věková kategorie 20 - 30 let preferovala polotvrdý sýr (58 %) před ostatními druhy. S přibývajícím věkem rostla oblíbenost sýra, zatímco oblíbenost jogurtů, jogurtových nebo zakysaných nápojů klesala. Zjištění výzkumu přinesl informace o oblibě vybraných mléčných výrobků, o oblíbenosti tučnosti těchto výrobků a velikosti balení.cze
dc.format57 s
dc.format57 s
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmlékocze
dc.subjectmléčné výrobkycze
dc.subjectspotřebitelcze
dc.subjectfaktory ovlivňující výběrcze
dc.subjectdotazníkové šetřenícze
dc.subjectmilkeng
dc.subjectdairy productseng
dc.subjectfactors influencing selectioneng
dc.subjectsurveyeng
dc.titleFaktory ovlivňující výběr mléčných výrobků spotřebitelicze
dc.title.alternativeFactors affecting the choice of dairy products by consumers.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag54219
dc.description.abstract-translatedThe aim of this bachelor's work was to identify preferences in the consumer's choice of dairy products using selected factors (age, sex). The literature review described the types of dairy products and the factors influencing their selection. A simple anonymous questionnaire was created to obtain the necessary data, which was submitted to 101 participants. The results show that cheese was the most popular dairy product, both in men (45%) and women (53%). Men preferred whole milk (65%), while women preferred semi skimmed milk (52%). The 20-30 age category preferred semi-hard cheese (58%) in comparison to other types of cheeses. The preference for cheese increased with age, while the popularity of yogurt and other fermented products decreased.eng
dc.date.accepted2020-09-14
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam