Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBárta, Jan
dc.contributor.authorAuerová, Anežka
dc.date.accessioned2024-03-12T09:14:34Z
dc.date.available2024-03-12T09:14:34Z
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-06-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/43646
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo zhodnotit obsah betalainových barviv a zanalyzovat antioxidační aktivitu u vybraných odrůd salátové řepy. Práce je členěna do několika kapitol. V první části je nastíněna historie pěstování, jednotlivé odrůdy a jejich základní vlastnosti. Dále jsou uvedeny informace o antioxidační aktivitě a barvivech, která se v salátové řepě vyskytují. V druhé části je provedena samotná analýza betalainových barviv a zhodnocena antioxidační aktivita. Díky tomu se dospělo k závěru, že salátové řepy s červeno-fialovým zbarvením dužniny jsou bohatší na antioxidační látky. A proto jsou také zdraví prospěšnější.cze
dc.format59 s. (69 386 znaků)
dc.format59 s. (69 386 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbetalainová barvivacze
dc.subjectantioxidační aktivitacze
dc.subjectřepacze
dc.subjectobsah celkových polyfenolůcze
dc.subjectbetalains dyeseng
dc.subjectantioxidation activityeng
dc.subjectbeetrooteng
dc.subjectcontent of total polyphenolseng
dc.titleHodnocení vlivu odrůdy na obsah betalainových barviv v bulvách salátové řepycze
dc.title.alternativeEvaluation of the influence of variety on the content of betalain dyes in beetrooteng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag57697
dc.description.abstract-translatedThe thesis si lead to evaluate volume of betalain dyes and analyze antioxidant activity in selected species of beetroot. The thesis is sorted to several chapters . The first chapter discusses about history, individual species of beetroot and general properties. There are information about antioxidant activity and dyes, which is occure in beetroot in the next. The second part of the thesis is focused on analyze the betalain dyes and evaluate antioxidant activity. It leads to resume, that beetroots with red-violet color are more rich about antioxidant substances. It is more healthier than others.eng
dc.date.accepted2020-09-17
dc.description.departmentFakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělství - Zpracování produktůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta zemědělská a technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam